Женска репрезентација Србије, играчице рођене 2000. године и млађе, успела је да освоји 13. место на Европском првенству које се одржава Удинама (Италија) и избори опстанак у елитној “А” дизији. Изабранице селектора Милана Дабовића у одлучујућем мечу  на шампионату одиграле су веома добро и савладале селекцију Португалије.

Српске кадеткиње су отпор ривал сломиле у трећој деоници, кад су смањиле број грешака и почеле да погађају са готово свих позиција. Стечену предност на истеку 30. минуту сигурно игром преточиле су у вредну победу. Меч у Удинама обележила је Јелена Митровић која је поред 23 поена имала исто толико ухваћених лопти: Србија – Португалија 77:74 (13:12, 12:19, 30:15, 22:28).

Одлично су почеле српске кадеткиње, тројком Надежде Недељков повеле са 5:0 већ у другом минуту. Ипак, због највеће бољке, на овом шампионату, бројних изгубљених лопти, на крају прве четвртине имале су само минималну предност – 13:12.  Селекција Португалије је све више преузимала контролу игре и у 17. минуту повела са 18:24. Иако је наш млади тим доминирао у скоку захваљујући Маши Јанковић и Јелени Митровић, због честих грешака и промашаја све више је резултатски заостајао. Ривал је у првом полувремну убацио пет тројки, што је било пресудно за њихово вођство – 25:31 после првих 20 минута игре.

На старту другог полувремена водила се изједначена борба. Португалке су покушавале да сачувају предност, али је наш млади тим преко Јелене Митровић и Надежде Недељков успео да изједначи на 39:39 у 25. минуту. Српске кадеткиње су после тога биле много агресивније у фази одбране и што је још важније биле све прецизније.  Финиш треће деонице обележила је Надија Смаилбеговић која је са неколико успешних акција допринела да Србија на истеку 30. минута дође до значајне предности – 55:46. Ово вођство утицало је да порасте самопоуздање изабраница селектора Дабовића које су на све начине покушвала да одбију атаке противница. Португалке су у самом финишу кренуле на све или ништа, шутевима за три поене пришле су на само три поена заостатка, али је наш млади тим ипак успео да сачува победу – 77:74.

СРБИЈА: Радуловић 7, Смаилбеговић 14, Перић , И. Цураковић, Ј. Цураковић, Вуловић 2, Ђорђевић, Јанковић 14, Митровић 23, Недељков 17, Ристић, Вучићевић.

ПОРТУГАЛИЈА: Марина Карваљо, Родригез 9, Мартинс 9, Ланеиро 14, Мендеш 1, Марињо 3, Загариа 11, Жезус 4, Фереира 3, Рамос, Рочете 9, Мариа Карваљо 11.