Женска репрезентација Србије, играчице рођене 2000. године и млађе, налази се у веома деликатној ситуацији на Европском првенству које се одржава Удинама (Италија). Изабранице селектора Милана Дабовића поражене су од селекције Мађарске у мечу за пласман од 9. до 16. места, тако да им предстоји грчевита борба за опстанак у елитној “А” дивизији. Наш млади тим је одиграо веома добро у првом полувремену, али га је пад концентрације на старту треће деонице скупо коштао. Српске кадеткиње која су до сада претрпеле свих пет пораза, морају у наредна два меча да остваре максималан учинак како би стигле до опстанка.: Србија – Мађарска 59:68 (19:17, 11:14, 10:17, 19:20).  Прву утакмицу у борби за опстанак и пласман од 13. до 16. места репрезентација Србије игра у суботу (14:15) против селекције Шведске.

Прво полувреме протекло је прилично изједначеној игри у којој су се екипе често смењивале у вођству. Српске кадеткиње су захвљујући нешто прецизнијем шуту из игре боље почеле, али су Мађарице ипак бројним офанзивним скоковима ипак на преах отишле са минималном предношћу. Од самог почетка сусрета у центру пажње био је дуел нашег капитена Јелена Митровић и Норе Венцел које су биле најбољи стрелци, али и скакачи у својим селекцијама.

Утакмица у Удинама преломљена је практично на старту треће четвртине кад је селекција Мађарске за само четири минута преко Барбаре Анђиал и Норе Венцел направила серију 15:2 и дошла до капиталног вођства – 32:46. Српске кадеткиње су до почетка последње деонице успеле да зауставе атак ривала и преко Јелене Митровић и Нађе Недељков смање на 40:48. Покушавао је на све начине наш млади тим да до краја утакмице ухвати резултатски прикључак и дође до преорета, али су Мађарице стрпљивом игром успеле да сачувају вођство и дођу до тријумфа – 59:68 који им обезбеђује опстанак у “А” дивизији.

СРБИЈА: Радуловић 8, Смаилбеговић 3, Перић 2, И. Цураковић, Ј. Цураковић, Вуловић 4, Ђорђевић, Јанковић 9, Митровић 14, Недељков 19, Ристић, Вучићевић.

МАЂАРСКА: Балог, Анђиал 18, Хорват 16, Венцел 16, Дул 10, Варга 2, Фулоп, О.Тот 3, Манјоки 3, Ф. Тот, Фаркаш, Ковач 7.