Женска репрезентација Србије, играчице рођене 2000. године и млађе, дошла је до првог, али веома важног тријумфа на Европском првенству које се одржава Удинама (Италија). Изабранице селектора Милана Дабовића успеле су да убедљиво савладај селекцију Шведске и сачувају наду да могу да сачувају опстабак у елтиној “”А дивизији. Предвођене изванредним тандемом Надежда Недељков и Јелена Митровић  српске кадеткиње су отпор скандинавске селекције сломиле још у првом полувремену кад су стекле недостижну предност од чак 28 поена разлике: Србија – Шведска 79:51 (18:7, 21:4, 13:25, 24:15).  Одлучујућу меч за опстанак у “А” дивизији европске кошарке репрезентативке Србије играју у недељу (13.45) против бољег из дуела Португалије и Словачке.

Од самог старта било је јасно да су српке кадеткиње далеко боље и мотивисаније од селекције Шведске. Већ у трећем минуту било је 10:2, а на полувремену захваљујући фантастичној партији Надежде Недељков чак 39:11. Репрезентативке Србије биле су боље у буквално свим сегментима игре, а резултат после првих 20 минута био је само последица свега виђеног на паркету дворане у Удинама.

Огромна предност условила је да дође до опуштања у трећем периоду у редовима нашег младог тима, што су Швеђанке искористиле да до 30. минута смање предност на подношљивих – 52:36. Међутим, у финалној деоници поново су српске кадеткиње пронашле прави ритам, сјајној Надежди Недљков придружила се разиграна Јелене Митровић што је довело до коначних, више него убедљивих – 79:51.

СРБИЈА: Радуловић 1, Смаилбеговић 7, Перић , И. Цураковић, Ј. Цураковић, Вуловић 6, Ђорђевић 5, Јанковић 7, Митровић 19 , Недељков 31, Ристић, Вучићевић 3.

ШВЕДСКА: Елиас 2, Тејлор, Сјоквист 10, Персон 6, Боухта, Алберг, Астром 11. Лундквист 5, Џонсон Сиди Баба 9, Холмберг 2, Јонсон 2, Олсон 4.