Женска репрезентација Србије, играчице рођене 2000. године и млађе, претрпела је и други пораз на Европском првенству које се одржава у Удинама (Италија). Изабранице селектора Милана Дабовића, изгубиле су у оквиру другог кола групе “Ц” од селекције Летоније. Српске кадеткиње су одиграле много боље него у премијерном мечу, оставиле срце на терену, али на жалост нису биле награђене за уложен труд и борбеност током свих 40 минута. Наш млади тим је одиграо врло добро у првом полувремену, али га је пад концентрације у трећој деоници скупо коштао. Ипак, захваљујући феноменалној представи Јелене Митровић и Надежде Недељков направљен је преокрет и стигло се на корка од тријумфа. Ипак, финиш је припао ривалкама које су знале да пронађу пут до победе: Србија – Летонија 61:70 (14:14, 15:11, 16:27, 15:20).

Као и у деулу са Белорусијом, наш млади тим је боље почео утакмицу и већ у другом минуту повео са 5:0. Летонке су узвратиле серијом 7:0. До краја прве четвртине водила се велика борба са много грешака, а резултат је већим делом био у егалу баш као и после истека 10. минута – 14:14. У уводним минутима блистала је Надежда Недељкова, а кад јој се почетком другог периода придружила сјајна Јелена Митровић и кад су српске кадеткиње заигале пуно боље у одбрани дошло је до великом преокрета. Србија је у 16. минуту повела са 25:16. Финиш првог полувремена ипак је припао ривалкама које су успеле да се консолидују и смање заостатак – 29:24.

Селекцију Летоније коју није служио шут током првог полувремена, поправила је прецизност на почетку треће четвртине и после три узастопне тројке, серијом 18:5 успела да пређе у вођство у 25. минуту – 35:42. Нису се предавале српске кадеткиње. Серијом поена и бројним скоковима Јелене Митровић, као и огормном енергијом и борбеношћу Надеже Недељков, као уосталом и целог тима, успеле су на крају треће деонице да смање на 46:50. Снажна одбрана донела је ново вођство Србији  које је уследило после тројке Анеђеле Ђорђевић у 33. минуту – 51:50. Уследио је веома турбулентан период, са честим промена у вођству. Наш млади тим је имао неколико изгледних прилика да се одлепи, али на жалост није имао среће. Одлука је пала на 90 секунди пре краја, кад је Озола погодила тројку, а Моте реализовала две контре после чега су Летонке серијом 7:0 дошле до недостижне предности – 60:68 односно коначних 61:70.

СРБИЈА: Радуловић 4, Смаилбеговић 2, Перић, И. Цураковић, Ј. Цураковић, Вуловић 3, Ђорђевић 7, Јанковић 4, Митровић 23, Недељков 18, Ристић, Вучићевић.

ЛЕТОНИЈА: Нуле, Маркова, Винерте, Клесцова 2, Зумента 13, Озола 14, Гулбе 13, Моте 17, Мелдере 7, Микелсоне, Головко 4, Кореника.

У понедељак је на шампиоонату у Удинама слободан дан. У оквиру трећег кола групе “Ц” репрезентација Србије се у уторак (21) састаје са селекцијом Чешке.