Кадетска репрезентација Србије,  играчи рођени 2003. године и млађи, завршила је групну фазу такмичења на Европском првенству које се одржава у Удинама (Италија) са две победе и једним поразом што јој је било довољно за друго место у групи “Д”. Изабраници селектора Саше Никитовића савладали су селекције Грчке и Босне и Херцеговине, док су претрпели минималан пораз у узбзудљивом дуелу са селекцијом Француске.

– Генерално можемо бити задовољни првом фазом шампионата. Остаје жал због пораза од Француске у утакмици у којој су одлучивале нијансе. Био је то дуел високог интензитета који је увелио правазилазио кадетски узраст. Било нам је много важно да добијемо селекцију Турске на премијери у чему смо успели захвљујући доброј игри током већег дела меча. За меч против селекције Босне и Херцеговине имали смо веома мало времана за припрему и одмор, тако да је било најважније распоредити минутажу како се не би осетио умор у мечевима који нам предстоје – истиче селектор Никитовић.

После дана одмора, на реду је нокаут фаза у којој више нема поправног. Противник репрезентације Србије у мечу осмине финала биће селекција Словеније. Тај меч на програму је у уторак од 14:15 часова.

Очекује нас веома тежак и захтеван меч. Селекција Словеније се показала у веома добром светлу у досадашњем току шампионата. Ради се о веома агресивној, атипичној екипи, који шутира за три поена више него што је уобичјно. Мораћемо да пружимо максимум, дамо све од себе како би дошли до тријумфа и шласмана у четвртфинале – закључио је селектор српских кадета.

 

ПАРОВИ 1/8 ФИНАЛА:

СРБИЈА – Словенија

Турска – Босна и Хецеговина

Русија – Северна Македонија

Шпанија – Немачка

Француска – Естонија

Литванија – Грчка

Италија – Летонија

Израел – Хрватска