На пропутовању кроз неколико европских земаља, Београд ће посетити женска кошаркашка екипа америчког универзитета “Monmouth University” која је члан И Дивизије НЦАА Националне Универзитетске Спортске Асоцијације. Прошло је пуних 30 година од последњег боравка у нашој земљи женских кошаркашких екипа представница америчких универзитета. Гостовање екипе “Monmouth University” се може сматрати историјским тренутком за српску женску кошарку јер означава поновно успостављање сарадње са најуспешнијом земљом на свету када је реч о женском кошаркашком спорту. Тим поводом 22.08.2014. године са почетком у 20:30 часова у СЦ Шумице ће се одиграти пријатељска утакмица између репрезентације Србије, која се припрема за предстојеће Светско првенство у Турској и екипе “Monmouth University”.

Утакмици ће предходити конференција за медије која ће се одржати у Пресс центру СЦ Шумице са почетком у 18:30х. Тема конференције ће бити “Унапређење и развој спортских и културних програма између Сједињених Америчких држава и Србије”. Присутнима ће се обратити: представник Америчке амбасаде г-дин Рајн Роуландс, спортски директор Монмоутх Универзитета др.Мерилин МkНил, тренер Монмоутх Универзитета Џенy Палматир, селектор репрезентације Србије Марина Маљковић, извршни директор Међународног Академског Центра Елизабет Чунг, оснивач и председник Фондације Наталис, Оливера Кривокапић-Драгићевић, спортски директор Универзитетског спортског савеза Београда Стеван Шегрт.

Подршку у реализацији и организацији утакмице дали су: Кошаркашки савез Србије, Америчка амбасада у Београду, Универзитетски спортски савез Београда, СЦ Шумице и ЖКК Радивој Кораћ.