Универизетска репрезентација Србије поражена је од домаће селекције Кине са 69:65 у оквиру трећег кола турнира у кинеском Далијану главној провери пред старт Универзијаде која ће се од 19. до. 30. августа одржати у Тајпеју.

Изабраници селектора Зорана Тодоровића иако нису играли у коплетном саставу пружили су жесток отпор, водили са четири поена предности на полувремену, али огромну помоћ судија домаћи тим је у наставку дошао до преокрета.

Суђење је заиста било катастрофално, али сам ипак презадоваљан како су момци одиграли. Играли смо без наших водећих играча Тејића, Ђоковића и Ненанадића које смо желели да одморимо. Шансу и то одлично искористили Вранеш, Бркић, Шаренац и Топаловић, Немамо времена за предах јер нас чекају још три тешке утакмице  – истакао је селектор Тодоровић.

Србија: Јовановић 5, Бркић 9,  Тејић,  Ненадић, Вељковић 2, Павловић 2,  Ђоковић,  Николић 4,  Шаренац 16, Топаловић 8, Вранеш 16, Матић 2.

Универзитетска репрезентација Србије сели се из Далијана у Шенжен где ће од 14. до 16. августа учествовати на новом турниру где ће јој ривали бити селекције Летоније, Црне Горе и Кине.