Универзитетска репрезентације Србије, отпутовала је у Кину где ће учествовати на турнирима у Далијану и Шенжену што ће им бити генерална проба пред старт летње Универзијаде која се од 19. до 30. августа одржава Тајпеју.

У Далијану ривали нашој селекцији биће Црна Гора, Литванија и тим кинеске ЦБА лиге. У Шенжену ће уместо Литваније учестовати селекција Летоније, док ће противници бити исти. Изабраници селектора Зорана Тодоровића припремали су се у Зрењанину, а 2. августа одиграли су и контролну утакмицу против наше најбоље селекције.

– Сви знају колико смо имали проблема због отказа првобитно позваних играча, али то овој групи момака није сметало да фантастично ради на припрема и покаже колико им је стало до националног дреса. Очекују нас велики изазови. Далек пут у Кину, шест напорних утакмица, где морамо што боље да распоредимо снаге и сачувамо се од повреда како би спремни дочекали старт Универзијаде што нам је примарни циљ. Учинићемо све да будемо међу прве две екипе и тако изборимо пласман у елиминациону фазу – јасан је селектор Тодоровић.

Репрезентација Србије се на Универзијади налази се у групи са селекцијама Мађарске, Јужне Кореје, Летоније, Мексика и домаћина Тајпеја

Селектор Зоран Тодоровић за турнире у Кини као и наступ на Универзијади рачуна на следеће играче: Страхиња Јовановић (ОКК Београд), Вељко Бркић (Младост Земун). Миленко Вељковић (Младост Земун), Марко Тејић (Мега Бемакс), Немања Ненадић (Дунав Бановци), Никола Павловић (Смедерево), Илија Ђоковић (Борац Чачак), Алекса Николић (САД), Андрија Шаренац (САД), Новак Топаловић (САД), Милош Вранеш (САД) и Андрија Матић (САД).

Поред селектора Зорана Тодоровића у Стручном штабу Универзитетске репрезентације Србије налазе се његови помоћници Иван Смиљанић и Марко Димитријевић, лекар др. Милан Мирковић и физиотерапеут Михајло Михајловић.