Двоструки узастопни студентски шампион света, Универзитетска репрезентација Србије креће већ сада са припремама за Универзијаду у Казању која се одржава следеће године. Дејан Мијатовић, тренер свих млађих селекција у КСС, окупио је данас у дворани “Спорт Еко” у Београду потенцијалне кандидате за предстојећу студентску Олимпијаду, а њихов први испит бити учешће од 22. до 29. јуна на труниру „Sino-European Challenge Event“ који се одржава у кинеским градовима Куншан и Јонгченг. Ривали најбољих српских акедамаца биће сениорски састав Кине и комбиноване селекције Црне Горе и Хрватске.

– Кошаркашки савез је одувек доста пажње поклањао Универзитетској селекцији која је по неписаном правилу последњи ниво пред прелазак у сениорску репрезентацију. Наши студенти су тријумфовали на последње две Универзијаде, у Шенжену и Београду. Жеља нам је да златни низ наставимо и у Казању следеће године. Зато већ сада крећемо са акцијама и проверама кандидата који су се истакли током ове сезоне – објашњава Дејан Мијатовић.

Универзитетска репрезентација Србије креће у Кину 19. јуна где ће за седам дана одиграти по две утакмице са најбољим тимом Кине, Црном Гором и Хрватском:

– Одлучили смо се за комбиновану селекцију у којој су играчи рођени између 1988. и 1991. године. Неки од њих попут Дарка Балабана и Милоша Димића, посебно су се истакли, били најистакнути појединци у КЛС, односно Суперлиги. Желимо да испратимо, проверимо што више играча, како би се уверили у њихове квалитете. Нема дилеме да ће турнеја у Кини бити одлична провера, играћемо два пута против сениорске селекције домаћина у вероватно крцатим доворанама, што ће сигурно бити непроцењиво искуство за све играче. Без обзира на неуиграност и мали број дана за припреме, трудићемо се да на сваком мечу пружимо максимум и на прави начин репрезентујемо Србију и нашу кошарку – закључио је Дејан Мијатовић, тренер свих млађих селекција у КСС.

На мини припремама пред одлазак у Кину налази се следећих 14 играча: Немања Арнаутовић (Слобода Ужице), Ђорђе Мајсторовић (Смедерево), Александар Влаховић (Асесофт,Румунија), Ђорђе Гагић (Хемофарм), Стефан Стојачић (Војводина Србијагас),Стефан Бирчевић (Раднички Крагујевац), Дарко Балабан (Смедерево/БКК Раднички),Никола Пешаковић (Партизан мтс), Стефан Јовић (Слога), Слободан Дунђерски (Војводина Србијагас), Немања Мишковић (Партизан мтс), Александар Мареља (Слога), Милош Димић(Раднички ФМП) и Иван Смиљанић (Раднички ФМП.

У Стручном штабу поред Дејана Мијатовића, налазе се помоћни тренери Зоран Тодоровић и Ђорђе Аџић, доктор Милан Мирковић и физиотерапеут Душан Сајић.

 

SINO-EUROPEAN CHALLENGE EVENT

КУНШАН
22. јун: Србија – Хрватска (8:30), Кина – Црна Гора (13:30)
23. јун: Србија – Црна Гора (8:30), Кина – Хрватска (13:30)
24. јун: Хрватска – Црна Гора (8:30), Кина – Србија (13:30)
ЈОНГЧЕНГ
27. јун: Србија – Хрватска (9:30), Кина – Црна Гора (13:30)
28. јун: Србија – Црна Гора (9:30), Кина – Хрватска (13:30)
29. јун: Хрватска – Црна Гора (9:30), Кина – Србија (13:30)