Универизетска репрезентација Србије савладала је селекцију Црне Горе – 67:57 у оквиру другог кола турнира у кинеском Далијану главној провери пред старт Универзијаде која ће се од 19. до. 30. августа одржати у Тајпеју.

Изабраници селектора Зорана Тодоривића одиграли су много боље него у мечу са Литванијом где су им умор и пристрасно суђење били већ противник од одличног ривала. Србија је до првог тријумфа у Далијану дошла одличном игром у последњој четвртини, кад је успела да заустави најбоље противничке играче Врбицу, павића и Николића. Такође профункционисао је напад нашег тима, за који одбрана Црне Горе није имала правих решења.

– Утакмица је имала доста промена ритма, падова у игри и резултату. После пораза од Литваније који за разлику од нас овде већ 15 дана, овај тријумф нам много значи на плану самопоуздања. Момци заслужују све похвале због приступа на терену и понашању ван њега. Сутра нас очекује дуел са домаћином. Шансу ће добити играчи са мањом минутажом, јер нам предстоји још много тешких дуела – истако је селектор Тодоровић.

Србија: Јовановић 9, Бркић,  Тејић 17,  Ненадић 18, Вељковић 3, Павловић 2,  Ђоковић 11,  Николић.  Шаренац 3, Топаловић 1, Вранеш 3, Матић.

У трећем колу турнира у Далијану Србија се у петак састаје са 0дговрајућом селекцијом Кине.