Кошаркаши Црвене звезде Телеком уверљивом победом против домаћег Константина пласирали су се полуфинале Купа Радивоја Кораћа где ће се у суботу од 21:00 састати са екипом Партизан НИС. Црвено-бели су рутниски оправдали улогу великог фаворита, доминирали у свим сегментима игре поготово у првом полуврмемену, константно повећавали предност која је у финишу треће четвртине износила 32 поена разлике, да би се борбени кошаркаши из Ниша у последњој четвртини изборили за частан пораз: Црвена звезда Телеком – Константин 81:65 (32:16, 22:14, 19:15, 8:20).

Нишлије су искроситиле прва два напада и преко Горана Остојића повели са 4:0. Међутим, већ у осмом минуту Црвена звезда Телеком имала је 14 поена предности – 25:11. Маркус Вилијамс је веома брзо погдио три тројке, а Бобан Марјановић и Мајк Цирбес успоставили доминацију у оба рекета што је за кошаркаше Константина био далеко највећи проблем. Успевао је домаћи тим огромном борбеношћу, да већим делом друге четвртине буде равноправан ривал, али су црвено-бели у финишу првог полувремена поново појачали ритам и са нове две тројке Немање Дангубића отишли на одмор са недостижном предношћу – 54:30.

Тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић, пуно је комбиновао у наставку сусрета, често мењао како би што равномерније поделио минутажу, пружио прилику и најмлађим првотимцима Марку Тејићу, Ђорђу Каплановићу и Николи Ребићу, али се то није претерано одразило на игру, још мање на сигуно вођство. Црвено бели су у 28. минуту имали рекордна 32 поена предности – 73:41. Нишлије су се у најбољем издању показале у финалној деоници коју су започели серију 10:2 и смањили на 75:55, да би се до краја утакмице изборили за сасвим подношљив и достојан пораз – 81:65.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Вилијамс 9, Ребић 3, Дангубић 8, Митровић 4, Блажич 8, Калинић 9, Марјановић 15, Каплановић 5, Тејић 3, Џенкинс 7, Јовић 2, Цирбес 8.

КОНСТАНТИН: Величковић 11, Деспотовић 5, Ђорђевић 7, Бараћ, Витковић 6, Стојачић 7, Остојић 12, Тасић 11, Савић, Обреновић, Вучићевић, Гуџић 6.

Комплетна статистика: Линк >>>

посетите страницу посвећену финалном турниру Купа Радивоја Кораћа 2015 >>>