Мушка сениорска репрезентација стартовала је на Светском првенству које се одржава у Гуанџуу у Кини на најбољи могућ начин. Првог дана такмичења савладане су репрезентације Катара и Русије.

У првом мечу који су наши репрезентативци играли у Кини побеђена је репрезентација Катара која је бранилац титуле Светског првака резултатом 21-16. Од самог почетка утакмице Србија је диктирала темпо и створила убедљиву предност коју је током целог меча одржавала.

У другом мечу наше репрезентације против Русије виђена је жешћа борба иако сам коначан резултат не говори тако. Србија је славила са 21-14, али је меч био прилично изједначен у првом делу, да би у другом делу Србија узела конце игре у потпуности у своје руке за коначан убедљив тријумф.

У својој квалификационој групи Србија је тренутно прва са две победе, док репрезентације Италије, Катара и Русије имају по једну победу и пораз, а репрезентација Новог Зеланда завршава данашњи дан са два пораза.

Предстоје мечеви са Италијом и Новим Зеландом који ће се играти у четвртак у следећим терминима: Србија-Италија у 13:30 (по нашем времену) и Србија-Нови Зеланд у 15:40.

У четвртак ће бити познат и коначан пласман у групи А, али ће репрезентација Србије тада знати и ко ће јој бити ривал у четврфиналу (екипа из групе Д у којој се налазе САД, Турска, Кина, Холандија и Јапан – након првог дана такмичења САД и Јапан имају по две победе, Холандија по једну победу и пораз, док су Кина и Турска забележиле два пораза).

Директни преноси свих утакмица Светског првенства могу се пратити на адреси http://www.youtube.com/fiba3x3 ,  као и на званичном сајту првенства http://www.fiba.com/world/3×3/2016