Мушка репрезентација Србије успешно је стартовала на 2017 FIBA Светском првенству које се одржава уфранцуском Нанту. Првог дана такмчења остварила је две победе у својој квалификационој групи.

У данашњим мечевима у оквиру своје групе А, селекција Србије победила је прво изузетну мотивисану репрезентацију Египта резултатом 17-15, да би у последњем мечу дана победили иконкуренте за највиши пласман у групи – репрезентацију Русије резултатом 20-17.

Србија је против репрезентације Египта играла довољно добро да се оствари победа, а утакмица је сама по себи била тешка јер је била прва на самом такмичењу. Победом смо „пробили лед“ против изузетно мотивисане репрезентације Египта. Следила је утакмица која је била проглашена дербијем првог дана Светског првенства, и самим тим била последња на програму, против репрезентације Русије. Наши момци су прилично добро отворили меч против квалитетних Руса који су успевали да пруже отпор до средине меча, када је наша репрезентација направила значајнију предност коју је одржавала до самог краја меча. У осталим утакмицама у оквиру наше групе А постигнути су следећи резултати: Русија – Порторико 19-17, Порторико – Андора 21-12 и Андора – Египат 15-14.

Нашој репрезентацији следи дан одмора јер ће сутра, 18. јуна, на програму бити мечеви група Б и Ц. У наставку такмичења, 19. јуна репрезентација Србије ће прво одмерити снаге са репрезентацијом Андоре од 19.10 часова, да би последњи меч у групи А играли од 21.30 истог дана против репрезентације Порторика.

Осим успешног дана за тим Србије, и у појединачним такмичењима која такође доносе медаље одлично смо стартовали јер је наш представник у такмичењу у шутирању „тројки“ Дејан Мајсторовић  остварио најбољи резултат дана (уз Холанђанина Шелвиса) са постигнутих шест тројки из десет покушаја. Али, морају да се сачекају резултати и другог дана такмичења у шутирању (данас су шутрали представници десет репрезентација које су играле утакмице у оквиру група А и Д), како би се добила двојица такмичара који ће се последњег дана Првенства такмичити за медаљу у шутирању за три поена (уз још две најбоље даме из женске конкуренције).

Директни преноси свих утакмицаСветског првенства могу се пратити на адреси http://www.youtube.com/fiba3x3,  као и на званичном сајту првенства http://www.fiba.com/3x3worldcup/2017