Протекли викенд био је изузетно активан што се 3х3 турнира тиче, али на жалост само на међународној сцени јер је турнир у оквиру 3х3 РОДА првенства Србије који је био предвиђен да се одржи 16. јула у Алексинцу (Меморијал „Мића Пројовић“) одложен због лоших временских прилика.

У оквиру ФИБА Светске турнеје овог викенда одржан је и први Мастерс турнир у овој сезони (предвиђено је да се игра чак седам Мастерса ове сезоне што је до сада највећи број турнира највишег ранга који се одржавају у току једне 3х3 сезоне) и то у канадском граду Саскатун. Наше две екипе су обезбедиле пласман на овај престижни турнир (пласманом у финале на Челенџеру у хрватском Липику), али је на жалост због техничких проблема око прибављања виза екипа Новог Сада одустала, те је једини представник била екипа Лиман (у саставу Стојачић, Којић, Бранковић и Васић). Одличним партијама у својој групи екипа Лимана је првог дана турнира обезбедила пласман у четвртфинале које се играло у недељу. На жалост у том мечу их је зауставила екипа Хамилтона која је славила резултатом 15-12. У коначном пласману заузели су пето место. На првом Мастерсу сезоне славила је словеначка екипа Љубљана (била боља резултатом 21-14 од домаћина Саскатуна).

На челенџеру у румускoм граду Сибиу учествовало је више екипа из Србије и то: Београд (Олимп), Детелинара, Нови Београд (Змајеви), Рашка и Земун. Једино екипа Рашка није успела да се пласира у четвртфинале, а у коначном пласману све три првопласиране екипе биле су из Србије и то: прво место је освојила екипа Београд (Олимп) у саставу Бјелица, Поповић и Петровић, док су другопласирана и трећепласирана екипа биле Земун и Детелинара.

У Темишвару је одржан турнир на коме смо имали поред представника у мушкој конкуренцији и представнице дама у женском делу турнира. Женска екипа која је учествовала је заправо репрезентација Србије која је у истом саставу као и на Европском првенству у Амстердаму – Шкорић, Максимовић, Радовић и Пешовић. На жалост, поражене су у финалу од екипе Ра Девилс (која је састављена од репрезентативки Румуније) резултатом 15-11. У мушкој конкуренцији наш представник екипа Аутокућа Секулић није успео да подигне победнички пехар јер су бољи од њих у финалу били чланови румунске екипе Бо!!! и славили резултатом 21-18.

На турниру „Бар сателит 2К17“ у Црној Гори, екипа Џакови заузела је четврто место, и то поразом у изузетном полуфиналу резултатом 17-16 од каснијих освајача турнира екипе Екос Ромари из БиХ.

Екипа Екстра Ауто Врбас (у саставу Перуновић, Матовић, Миљанић и Ратковић) победник је Интернационалног „стрит бол“ купа 2017 који је одржан у Прагу. Наши момци су у финалу били бољи од украјинске екипе Тим УСЛ и славили резултатом 7-5.