У оквиру програма квалитетног развоја играча, континуираног праћења и индивидуалног техничко-тактичког усавршавања, а у организацији Кошаркашког савеза Србије, наш познати стручњак Влада Јовановић одржаo је едукативне тренинге за играче 2000. и 2001. годиште.

Тренинзи су одржани у краљевачкој дворани КК Слога на Ибру, а како је и ова акција организована у сарадњи са УКТС, присутни су били и тренери из региона. Уз одличну организацију регионалног Рашко-Косовског кошаркашког савеза који је био домаћин, млади кошаркаши су имали прилику да стекну нова знања и унапреде таленат.

Влади Јовановићу су помагали тренери из краљевачких КК Слога и КК Плеј,  а тренинзима је присуствовао и тренер У16 репрезентације Србије Милан Јосић, као и тренери из Краљева, Чачка… Поред представника Кошаркашког савеза Србије Владимира Кузмановића (директор мушких репрезентативних селекција), Александра Смиљанића (скаут сарадник) и Гордана Тодоровића (стручни сарадник), учествовали су и регионални стручни сарадници Зоран Савић и Добрило Јојић.