Делегација КСС за мушку кошарку је, на позив Кошаркашког савеза Републике Српске и кошаркашког клуба Игокеа, у виду квалитетне сарадње направила радне састанке у Бањалуци.

Делегација КСС, на челу са потпредседником за мушку кошарку Игором Ракочевићем, директором мушких репрезентативних селекција Владимиром Кузмановићем, стручним сарадником за рад са млађим категоријама Горданом Тодоровићем и скаутом-саветником млађих селекција Александром Смиљанићем, изнела је своје виђење ситуације и предлоге за још успешнију сарадњу. КСС је спреман да учини све за унапређење рада у Републици Српској колико то могућности дозвољавају, са посебним акцентом на подизању квалитета рада са млађим категоријама.

Представнике КСС у Бањалуци је угостила висока делегација КСРС на челу са председником савеза Борисом Спасојевићем, два члана извршног одбора Гораном Цвикићем и Огњеном Михајловићем, као и генералним секретаром Драганом Ћазићем, са којима су размењена мишљења о проблематици рада и свим видовима сарадње два савеза, а пре свега у вези мушке кошарке. Званична сарадња је почела потписивањем протокола о сарадњи два савеза крајем прошле године.

Поред организовања ревијалне утакмице одабраних тимова лига КСС и КСРС, активности су организоване и у делу рада са млађим категоријама. Делегација КСРС је упознала делегацију КСС са проблематиком рада, са жељом да сопствени рад што више базира на искуствима КСС. Челници КСРС имају жељу да направе систем по моделу рада КСС, да самим тим унапреде рад и квалитет клубова и играча у Републици Српској.

У име Кошаркашког клуба Игокеа, челнике КСС угостио је спортски директор Павле Ћоровић, који их је упознао са радом и организацијом кошаркашког клуба Игокеа, као и са проблематиком рада у клубу, али и генерално у Републици Српској. Ћоровић је посебно истакао да концепција клуба, поред развоја сениорског тима, јесте и рад, развој и унапређење рада са млађим категоријама.

Представници КСС су посетили тренинге млађих категорија Игокее и том приликом разговарали са играчима који су већ учествовали у нашим репрезентативним акцијама Илићем, Секулићем и Николићем, којима су и уручили мајице репрезентације Србије. Уз то, обављени су разговори са тренерима клуба, на челу са познатим стручњаком Жељком Лукајићем. Постигнут је договор о заједничком пројекту развоја младих играча Игокее, који су потенцијални кандидати за репрезентативне селекције Србије.

Посебно треба истаћи да су све медијске куће показале велико интересовање и испратиле гостовање делегације КСС у Бањалуци. Том приликом је потпредседник Игор Ракочевић гостовао на ТВ РТРС, а одржана је и конференција за медије у КСРС, на којој су Игор Ракочевић и Владимир Кузмановић одговарали на питања у вези сарадње два савеза и многа питања везана за тренутно стање кошарке у региону.