На свечаном догађају који је данас на београдском Тргу републике организовао Кошаркашки савез Србије, а уз подршку спонзора Триглава и Роде, одржана је промоција Рода Јуниорске лиге Србије, Триглав Кадетске лиге Србије и Триглав Женске кадетске лиге Србије, као и жребање такмичарских бројева за сезону 2019-2020.

Промотер догађаја и специјални гост била је наша трофејна кошаркашка репрезентативка Соња Петровић, а друштво су јој правиле младе репрезентативке Србије Ивана Катанић из Црвене звезде и Тијана Јелић из Радивоја Кораћа.

У фантастичном кошаркашком амбијенту, пред неколико стотина грађана, младим кошаркашима, кошаркашицама и њиховим тренерима прво се обратила Јелена Крстић испред Триглав осигурања Београд.

– Пре четири године започета је сарадња Триглав групе са Кошаркашким савезом Србије. Исте године постали смо поносни спонзори и кадетске лиге Србије. Партнерски однос је прерастао у пријатељство две куће, а Триглав Осигурање је наставило да подржава кошаркаше, од сениора до кадета, и да их бодри у походима на сва европска и светска првенства. Изузетно нам задовољство што смо и данас овде да вам пожелимо много среће у новој такмичарској години, да се захвалимо на прилици да растемо са вама и радујемо се вашим победама – рекла је Јелена Крстић.

Присутне је поздравила Наташа Павловић, извршна директорка маркетинга у компанији Меркатор-С, у чијем саставу се налазе и Рода маркети.

– Верујем да се међу овим младим спотистима налазе будући репрезентативци наше земље и велика имена светске кошарке. Зато нам је задовољство што ћемо и пету годину заредом бити подршка у развоју јуниорске и кадетске лиге Србије. Заједно са Триглав осигурањем, за све играче у овим такмичењима обезбедићемо нове гарнитуре дресова и осигурање у случају спортских повреда. Свим кошаркашима јуниорске и кадетске лиге Србије желимо много спортске среће у такмичењу које је пред њима и да уживају у кошарци – истакла је Наташа Павловић.

Испред Кошаркашког савеза Србије, говорио је потпредседник за такмичења Душан Пројовић.

– Част ми је и задовољство што сам данас овде са вама. Кошаркашки савез доста улаже у ова такмичења и она су нам приоритет. Наравно, велику захвалност дугујемо и нашим спонзорима и пријатељима, без којих не бисмо имали овако висок ниво такмичења. Такође желим да се захвалим драгој колегиници потпредседнику за женску кошаку Ани Јоковић која је увек ту да подржи посебно женску кошарку… Желим и да поздравимо младе репрезентативке које су освајале медаље у дресу Србије, а посебно да се захвалим нашој Соњи Петровић, која је и промотер данашње церемоније. На мени је један лак задатак а то је да само наставим континуитет онога што су пре мене направили и успоставили, а на вама је велика одговорност да достигнете ниво ваших претходника и да на свим такмичењима освајате медаље. Молим вас увек имајте на уму да представљате свој град, свој клуб, да представљате кошарку, знам да сте идоли у вашим срединама и тако треба да остане… Желим вам успешну такмичарску сезону!

На опште задовољство, кадеткињама, кадетима и јуниорима се обратила и репрезентативка Србије Соња Петровић.

– Много ми је драго што сам у прилици да будем данас овде са вама и да будем део овог догађаја. Сматрам да су оваква акција Кошаркашког савеза и подршка које пружају Рода и Триглав можда и најзначајнији, јер сте ви основ наших будућих успеха и онога што, на крају, једног дана може да постигне сениорска репрезентација. Верујем да већу вама има наших достојних наследница и наследника, тако да је једино што вам желим да имате јако успешну сезону и уживате у кошарци. Никад не заборавите због чега сте почели да тренирате, а то је надам се љубав према овом спорту. И нека најбољи победи, срећно! – поручила је Соња Петровић.

Као поносни спонзори Јуниорске, Кадетске и Женске кадетске лиге Србије, Рода и Триглав су, заједничким снагама, и ове године обезбедили свим клубовима ове три лиге гарнитуре дресова у којима ће се такмичити током сезоне, као и осигурање од повреда за све младе кошаркашице и кошаркаше.

ПАРОВИ 1. КОЛА РОДА ЈУНИОРСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

19-20. октобар 2019.

Војводина – Борац

Слога – Слобода

Константин – Црвена звезда МТС

Слобода НС – Маринос

Раднички 1950 – Динамик Вип Пеј

Партизан НИС – Мега Бемакс

ПАРОВИ 1. КОЛА ТРИГЛАВ КАДЕТСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

19-20. октобар 2019.

Мега Бемакс – Партизан НИС

Динамик Вип Пеј – Борац

Стар – Визура

Црвена звезда МТС – Константин

Слобода – Слога

Раднички 1950 – Младост Ветерник НС баскет 07

ПАРОВИ 1. КОЛА ТРИГЛАВ ЖЕНСКЕ КАДЕТСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

19-20. октобар 2019.

Гимназијалац Тигар – Ивањица

Параћин – Раднички

Црвена звезда МТС – Радивој Кораћ

Новосадска ЖКА – Арт баскет

Дуга – Партизан 1953