На свечаном догађају који је данас на београдском Тргу републике организовао Кошаркашки савез Србије, а уз подршку спонзора Триглава и Роде, одржана је промоција Рода Јуниорске лиге Србије, Триглав Кадетске лиге Србије и Триглав Женске кадетске лиге Србије, као и жребање такмичарских бројева за сезону 2017-2018.

У фантастичном кошаркашком амбијенту, пред неколико стотина грађана, младим кошаркашима, кошаркашицама и њиховим тренерима прво се обратио потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић.

 – И ове године смо на Тргу, у овом прелепом амбијенту. За разлику од прошле године, сада имамо и пехар јуниорских шампиона Европе. Наравно, не смемо да заборавимо ни да су кадети били трећи у Европи, а јуниорке сребрне… Свима вам честитам на тим успесима. Желим да се захвалим нашим партнерима Роди и Триглаву који су спонзори ових лига, медијима, сарадницима, генералном секретару КСС Дејану Томашевићу… Ове лиге постоје годинама и идемо правим путем. Младе кошаркашице и кошаркаши, желим вам, пре свега, пуно здравља и да имате успешну сезону, да будете добри ђаци и идоли вршњацима… Кошарка је спорт који вас издваја од осталих и желим вам много среће и успеха.

Као поносни спонзори Јуниорске, Кадетске и Женске кадетске лиге Србије, Рода и Триглав су, заједничким снагама, и ове године обезбедили свим клубовима ове три лиге гарнитуре дресова у којима ће се такмичити током сезоне, као и осигурање од повреда за све младе кошаркашице и кошаркаше.

– Поново смо на истом месту… Драго нам је што имамо прилику да покажемо колико нам је стало до вас, колико нам је битна кошарка и да ви у будућности пређете пут од овог Трга до тога да нам за коју годину машете са балкона Старог двора. Компанија Триглав осигурање је у кошарци већ пар година, поред генералног спонзорства мушке сениорске репрезентације, помажемо и Триглав Кадетску лигу, а у новој сезони ћемо бити и уз кадеткиње. Чврсто стојимо уз вас, желимо да вам пружимо подршку и помогнемо да ваши успеси буду забележени и да на крилима тих успеха будете младе наде које ће нам осветлати образ у будућности – рекао је Марко Путник, директор маркетинга Триглав осигурања у Србији.

Присутнима се обратио и Матија Протић, извршни директор за маркетинг компаније Меркатор-С.

– Велико нам је задовољство што смо поново уз јуниорку лигу, која је будућност српске кошарке и оно што ми у Роди зовемо „најбоље из Србије“ Сигурни смо да се међу вама крију и будући сениорски репрезентативци, сви они који нам сваког лета пружају радост и задовољство враћајући се са медаљама са великих такмичења. Рода ће зато остати уз српски спорт, остаће уз вас… И ове године смо спремили гарнитуре дресова и осигурање за све вас. Желимо вам пуно спортске среће, да будете здрави и, оно што је најважније, да уживате у кошарци.

ПАРОВИ 1. КОЛА РОДА ЈУНИОРСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

15. октобар 2017:

Полет Краљево – Младост Чачак у 12.00

Црвена звезда МТС – Константин Ниш у 14.00

Партизан НИС – Мега Бемакс у 19.00

Слобода Ужице – Беко у 14.00

  1. октобар 2017:

Војводина – Здравље Лесковац у 14.00

  1. октобар 2017:

Динамик – Раднички Крагујевац у 15.30.

ПАРОВИ 1. КОЛА ТРИГЛАВ КАДЕТСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

14. октобар 2017:

Ивањица – Земун 16.00

Полет Краљево – Актавис Академија Лексовац у 13.00

Визура – Раднички Крагујевац у 13.00

Спортс ворлд Нови Сад – Црвена звезда МТС у 16.00

Борац Чачак – Младост Зајечар у 14.00

ПАРОВИ 1. КОЛА ТРИГЛАВ ЖЕНСКЕ КАДЕТСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

14. октобар 2017:

Арт баскет Београд – Стара Пазова у 13.15

Врбас Медела – Раднички Крагујевац у 20.00

Црвена звезда – Новосадска ЖКА у 17.00

Студент Ниш – Партизан 1953 у 16.30

15. октобар 2017:

Љубовија – Параћин у 14.00

19. октобар 2017:

Лозница – Радивој Кораћ у 16.00