Женска 3х3 репрезентација Србије одржала је мини припреме од 13. до 19. маја 2019. године у Београду. Играчице су биле смештене у хотелу „Трим“ у Кошутњаку, а тренинзи су били два пута дневно у сали Завода за спорт.

Селектор Небојша Бошковић је на располагању имао Мирјану Бероњу, Јефимију Каракашевић, Ану Радовић, Јовану Стојановић, Милицу Инђић, Тамару Рајић, Олгу Степановић, Иву Роглић, Јовану Јакшић, Милану Живадиновић, Бранку Луковић и Драгану Гобељић.

– Припреме су прошле врло добро, девојке су вредно радиле и тренирале… Није било лако јер су неке од њих изашле мало раније из сезоне, али су успеле да издрже јак ритам тренинга – каже селектор женске 3х3 репрезентације Србије Небојша Бошковић. – Играчице су на тренинзима биле максимално пожртвоване, нису се штеделе већ одговориле свим физичким напорима које захтева 3х3 баскет.

Следеће окупљање женске 3х3 репрезентације Србије је од 5. до 16. јуна 2019. у Београду. После тога, следе Европске игре од 21. до 24. јуна у Минску, а недељу дана касније и квалификације за Европско првенство у румунском граду Констанци.