У недељу 31. јула у организацији Спортског Савеза Нове Вароши, Омладинског кошаркашког клуба „Златар“ и уз помоћ спонзора, у оквиру Рода 3х3 првенства Србије одржан је други Меморијални турнир „Бранко Грбић“ у 3х3 баскету.

Турнир је одржан на главном градском тргу у Новој Вароши и привукао је велику пажњу гледалаца. Учествовало је 14 екипа из земље и иностранства, а прво место и награду од 80.000 динара и четири мобилна телефона освојила је екипа „Гангстери“ из Обреновца (Филип Симић – Владимир Булатовић – Никола Филиповић – Дамњан Стојкановић). Дрго место припало је екипи „Хилс ап“ са Златибора (Срђан Божић – Петар Воркапић – Никола Бакралчић – Марко Петровић) уз награду од 40.000 динара и викенд у хотелу „Панорама“ на Златару, док је треће место заузела екипа „Не да Мајка“ из Нове Вароши (Стефан Тртовић – Срђан Драгашевић – Дејан Бјелић – Елдан Бјелак) која је освојила награду од 20.000 динара.

____________________________________________________________________________

Од четвртка до недеље, у оквиру Рода 3х3 првенства Србије, у Сврљигу је одржан турнир на коме је учествовало 18 екипа из овог и околних градова.

Иако је ово био први турнир у Сврљигу, такмичење је било веома квалитетно и успешно.

У занимљивим полуфиналним мечевима, екипа Сврљишки покемони савладала је Власину са 15:11, док је Тропа де Елите била боља од Мусетара – 21:16. У финалу, Тропа де Елите је савладала Мускетаре резултатом 22:17, док је у мечу за треће место Власина декласирала Сврљишке покемоне – 11:0.

У склопу овог турнира, одржано је и такмичење у шутирању тројки, на коме је тријумфовала Анастасија Ђорђевић.

______________________________________________________________________________

Ове године премијерно је одржан турнир у баскету 3×3 у Краљеву. Спонзор турнира, компанија Рода, омогућила је одигравање турнира на квалитетној подлози, са бројним наградама и занимљивим играма за публику.
Уцесници у сениорској конкуренцији биле су екипе Футавци, Токсик, Без везе и Ибар спорт, као и гости екипа Будућности из Новог Сада и КМ баскет 3×3 из Косовске Митровице. У јуниорској конкуренцији наступиле су краљевачке екипе Ибар спорт и Без везе.

У јуниорском финалу Ибар спорт је победио екипу Без везе 21:17, а екипе су награђене спортском опремом КСС. У финалу у сениорској категорији Футавци су победили Ибар спорт резултатом 21:12. Победник је освојио награду од 40.000, а другопласирани од 10.000 динара. Турнир је пратило, нарочито у завршној фази, око 500 гледалаца, у лепом амбијенту,  а компанија Рода је публици делила занимљиве поклоне…