Први велики турнир у низу оних који нас очекују овог месеца на путањи Рода 3×3 каравана отворен је ватреним окршајем Чачана на 3×3 турниру у њиховом граду. У финалу су се састале екипе Борца и Гостионице Младост, а победу су однели баскеташи тима Гостионица Младост резултатом 21:13. Треће место заузела је екипа Елдорадо.

Победници 3×3 турнира у Чачку су на овај начин, поред наградне од 60.000 динара и спортске опреме КСС, обезбедили пласман на финале Рода 3×3 државног првенства који ће се одиграти 19. августа у Београду.

Спонзори турнира – трговински ланац РОДА, Триглав осигурање и Боостер енергетско пиће, обезбедили су грицкалице, освежења као и занимљиве поклове за многобројне гледаоце у хали КК Борац.

У суботу 1. јула 2017. на Централном градском тргу у Неготину одржан је турнир у категоријама сениора, сениорки, јуниора (2000,2001. и 2002. годиште), У14 дечака, У10 дечака (мини баскет 3×3), У14 девојчица и У10 девојчица (мини баскет 3×3).

“Неготин 3×3 Опен” окупио је укупно 42 екипе у свим конкуренцијама. Победници турнира у категорији сениора  су прошлогодишњи прваци Србије, екипа „Елдорадо“ из Београда, која је освојила 50.000 динара и Меридиан ваучер од 20.000 динара. Другопласирана је екипа „501“ из Неготина, која је добила 15.000, а трећепласирана екипа „3х3“ из Крагујевца 10.000 динара. Уз то, прве три екипе добиле су и робне награде КСС.

Код сениорки, победнице су неготинске „Еликсир хајдучице“, које су добиле новчану награду и робне награде КСС. Другопласирана је екипа „Марина Маљковић“ из Неготина, а треће „Прелепотице“ из Београда.

У категорији јуниора У17 славили су „Фарбари“, други су били „Плејмејкери“, а трећи „Шкундра и другари“. У кадетима У14 прва је била екипа „Крос овер“, друге су биле „Цигле“, а трећи „Ноди“. У конкуренцији дечака У10 први су били „Манекени“, друга “Партизанова четворка“, а трећи „Небески играчи“.

Код кадеткиња У14, најбоље су биле „Српске вештице“, иза њих Сумо рвачице“, а треће „Голден стејт“. Код девојчица до десет година, тријумовале су „Царице“, друге су биле „Барбике“, а треће „Неготинке“.

У такмичењима млађих категорија, најбољи су добили медаље, поклон ваучере и робне награде КСС.

Победник турнира „3×3 Лесковац 2017“ је, као и прошле године, екипа из Ниша „Тропа де елите“, којој је припала новчана награда у износу од 30.000 динара коју додељује Канцеларија за младе, као и робне награде Кошаркашког савеза Србије. Освајањем овог турнира екипа „Тропа де елите“ квалификовала се на финални турнир Србије у Београду. Награду победнику турнира уручио је начелник Градске управе Милош Цветановић.

Екипа „Тропа де елите“ у финалу је победила екипу из Лесковца „Ласт минут“ резултатом 21:13 после узбудљиве игре. Награду другопласираној екипи у име КСС доделио је Веселин Марјановић.

Треће место на турниру „3×3 Лесковац 2017“ освојила је екипа из Лесковца „Киндер“, а награду је доделио координатор Канцеларије за младе Александар Стојановић.