Јуниорска репрезентација Србије, играчи до 19 година старости, у последњој провери у склопу припрема за Светско првенство које се од 27. јуна до 5. јула одржава у Грчкој, савладала је у Сремској Митровици после великог преокрета и пуно боље игре у другом полувремену селекцију Аргентине. Изабраници селектора Александра Бућана имали су великих проблема у нападу у првих 20 минута што је резултирало заостатком од 18 поена разлике. Међутим, у наставку сусрета српски јуниори су пре свега сјајном одбраном и великим пожртвовањем ипак успели су до дођу до новог тријумфа: Србија – Аргентина 58:56 (7:15, 12:22, 16:12, 23:7).

За разлику од јучерашњег сусрета (79:54) Аргентинци су се представили у бољем светлу и били далеко озбиљнији ривал. Наш млади тим је одиграо слабо у првом делу, али је зато био одличан у финишу меча. Одлукале је пала у последњих пет минута кад су репрезентативци серијом 12:3 успели да дођу до великог преокрета и минималне, али сасвим заслужене победе – 58:56.

Дуго нам је требало да пронађемо такмичарски ритам. Пуно играча је било укључено у ротацију, јер сам желео да сви добију прилику у последњој контролној утакмици. Заостајали смо 18 поена разлике на полувремену, али смо се тргли и успели да преокренемо резултат. Овај сусрет у сваком случају треба да на буде велике опомена, јер опуштање као што је било у прве две четвртине може скупо да нас кошта на Светском првенству – закључио је Александар Бућан, селектор српских јуниора.

СРБИЈА: Пено 4, Симић 9, Поповић 1, Остојић 5, Кочовић 2, Р. Ђоковић 4, Чарапић, Симанић 3, Драговић 1, Ковачевић 4, Радовановић 2, Вучетић 12, Аранитовић 7, Стојановић 4.

АРГЕНТИНА: Барберо, Грамајо, Цурбриген 5, Ваулет, Корвалан 1, Фернандез 17, Фјелеруп 6, Вилдоза 4, Делфино 6, Рупчич Вергера 5, Герхарт 10, Бера Фернандез 3

 

.