После скоро 40 одиграних турнира широм Србије, заказан је термин Финалног турнира за првака Србије.

У суботу 17. августа почев од 15.00 часова на централном градском тргу Тргу Слободе у Новом Саду одиграће се завршница свих такмичења, Финале Рода 3×3 првенства Србије 2019 у категорији сениора и сениорки. Сениорско финале се очекује око 22 часа. Финални дан можете пратити на https://www.youtube.com/channel/UC-VvaI4KiqKMv0MrxxZZxvQ

Најбоље мушке сениорске екипе које су оствариле пласман преко квалификационих турнира у Србији бориће се за титулу првака државе и бројне вредне и престижне награде. Међу екипама су и наше екипе које су рангиране међу десет најбољи европских и светских екипа у баскету 3×3: Нови Сад, Лиман, Земун, Раља Интергалактик. То нашем Финалном турниру даје рејтинг најјачег европског турнира овог лета.

Компаније Рода, Триглав осигурање, Рајфајзен банка и Хајнекен Србија – Лашко спремају посебан и изузетно атрактиван програм Финалног турнира, који ће бити на нивоу стандарда највећих европских турнира. На Тргу ће бити постављена два специјализована терена, монтажне трибине за публику, најквалитетније озвучење и осветљење које ће пратити и богат програм и атрактивни учесници и гости. Очекује се прави спектакл.

Екипе које су оствариле право учешћа на турниру су:

1. Нови Сад

2. Лиман

3. 3×3 Армагедон

4. Брокс

5. Тропа де елите

6. Олимп

7. Аваи Врбас

8. 3×3 Команда

9. Крагујевац

10. 3×3 Чукарица

11. 3×3 Земун

12. АК Секулић

13. Нови Београд 3×3

14. Раља Интергалактик

15. 3X3 Репрезентација Србије У18 – специјална позивница

16. Победник квалификација

 

Турнир се игра по следећем систему такмичења:

– 4 групе по 4 екипе, у групи се игра свако са сваким.

– Две најбоље пласиране екипе сваке групе настављају елиминационо такмичење за пласман

– Одређивање такмичарских група, парова и распореда такмичења биће одржано после пријава екипа и објављено у петак 16. августа.

За најуспешније у свим категоријама обезбеђене су бројне и вредне финансијске и робне награде.

Између осталог највреднија награда (поред финансијских), је да победник остварује пласман и плаћене путне трошкове за Квалификациони Мастерс турнир у Дебрецину.

Поред мушког, одржаће се и Финални турнир у категорији жене – сениорке, на коме учествују четири најбоље екипе које ће кроз четири меча одлучити о расподели пласмана. Играју се две полуфиналне утакмице и утакмице за треће и прво место.

У току турнира биће одиграна и ревијална утакмица између женске комбиноване селекције играчица са првенства Србије и Кине (3×3 светске првакиње).