После 35 турнира широм Србије, заказан је термин Финалног турнира за првака Србије. У суботу, 19. августа, почев од 12.00 часова, на Тргу републике у Београду одиграће се завршница свих такмичења – ФИНАЛЕ РОДА 3X3 ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ 2017. у категријама јуниора и, највеће и најзначајније, мушко сениорско финале.

Најбоље мушке сениорске екипе које су оствариле пласман преко квалификационих турнира широм Србије бориће се за титутлу првака државе и бројне вредне и престижне награде. Међу екипама су и све наше екипе које су на ФИБА 3х3 ранг листи међу најбољим европским и светским екипама у баскету. То нашем Финалном турниру даје рејтинг једног од највећих европских турнира овог лета.

Компаније Рода, Триглав и Бустер спремају посебан и изузетно атрактиван програм Финалног турнира који ће бити на нивоу стандарда највећих европских турнира. На Тргу републике биће постављена два специјална терена, монтажне трибине за публику, најквалитетније озвучење и осветљење које ће пратити богат програм, атрактивне учеснике и госте. Очекује се прави спектакл.

Сениорске екипе (24) које су оствариле право учешћа на турниру су:

3×3 Нови Сад Ал Вахда

Стронг Фемили

Лиман

Олимп

Џакови 3×3

Рамбићи

Се ла Ви

Транџамент

3×3 Сремска Митровица

Хотел Карабурма

Батајница

Селтикс Нови Сад

Копакабана

Елдорадо

Тропа Де Елите

Гостионица Младост Чачак

Мућке

Маја Беровић

Змајеви

Аутокућа Секулић Нови Сад

3×3 Крагујевац

3×3 Жарково

Матком

Лични

Екипе на чекању са специјалном позивницом:

3×3 Земун

Врбас

Епик Џем

Гладијатори Хилс Ап Златибор

Јуниорске екипе (8) које су оствариле право учешћа на турниру су:

Промо фото – Пожаревац

Земунци – Београд

Фарбари – Неготин

Воки Токи – Чачак

Србија – Алексинац

Кирику – Краљево

Слободни зидари – Ниш

Слобода – Нови Сад

Све екипе имају обавезу да до четвртка 17. августа до 14.00 часова изврше потврду учешћа и пријаву екипе са пријавом играча који ће представљати екипу.

Потврда учешћа и пријава екипа врши се у Кошаркашком савезу Србије, Сазонова 83, Београд, лично или путем мејла на: Петар Димитријевић тел. 064/9852-083, мејл адреса: adzic@kss.rs.

Одређивање такмичарских група, парова и распореда такмичења биће извршено после пријава екипа и објављено у петак 18. августа.

За најуспешније екипе обезбеђене су следеће награде:

СЕНИОРИ

– Прво место: пехар и медаље, одлазак на Квалификациони Мастерс турнир у Дебрецину 28-29.августа – плаћени трошкови пута, новчана награда 150.000 динara, наградни ваучер за куповину у маркетима Рода у вредности 20.000 динara, робне награде КСС.

– Друго место: пехар и медаље, новчана награда 75.000 дин, наградни ваучер за куповину у маркетима Рода у вредности 10.000 дин, робне награде КСС.

– Треће место: пехар и медаље, новчана награда 30.000 дин, наградни ваучер за куповину у маркетима Рода у вредности 5.000 дин, робне награде КСС.

– Четврто место: робне награде КСС.

ЈУНИОРИ

– Прво место: пехар и медаље, робне награде КСС.

– Друго место: пехар и медаље, робне награде КСС.

– Треће место: пехар и медаље, робне награде КСС.

– Четврто место: робне награде КСС.