Овог викенда Зрењанин је био епицентар 3×3 кошарке у Србији. Прво се у суботу одржавао 6. квалификациони турнир региона Војводина, а затим у недељу, дан касније, организован је финални турнир региона Војводинa који је окупио 12 најбољих сениорских екипа које су се бориле за главну награду – пласман на ФИБА 3х3 Челенџер у Лугану. Турнир је одржан у самом центру града – на Тргу Слободе, а играло се на три терена.

Квалификациони турнир за региона Војводина (шести по реду ове сезоне) одржао се 16. јула и то је била прилика да се 9 најбољих сениорских тимова из овог региона боре за наградни фонд од 70.000,00 динара као и робне награде КСС-а, али и за последња два слота за финални турнир региона Војводина. У финалу су се нашле две београдске екипе – Мастер Теам и Џакови, а за нијансу бољи у том дуелу био је Мастер теам резултатом 16:15.

 

Комплетне резултате са суботњег турнира можете погледати овде: http://www.3x3planet.com/en/event/details/TMZ16FVEOJRRLSRB

 

После веома успешне суботе, у недељу је уследила права посластица за све љубитеље кошаркашког спорта у граду на Тиси. Поред сениорске кетегорије где смо видели праву “фајтерску” кошарку најбољих 3×3 екипа Србије, имали смо и такмичења у женској сениорској, као и у мушкој и женској јуниорској категорији. Турнир је стартовао од 17 сати, и трајао до касних вечерњих сати када је уследило и велико финале сениора између новосадске екипе Еипикс и Баскет 3×3 Сремска Митровица.

Велико финале региона и борба за титулу шампиона Војводине ипак се одржала на главном градском тргу упркос хладном и тмурном времену које је претило да пресели такмичење у затворен простор. Оно нам је донело да и други слот који ове сезоне додељује Кошаркашки савез Србије, за ФИБА 3х3 Челенџер у Лугану припадне екипи из Новог Сада – „Еипикс“. Тим у саставу Стефан Стојачић, Марко Бранковић , Александар Ратков и Михаило Васић још једном је показао да је право откровење овогодишњег 3×3 Рода првенства Србије.

Поред тога треба истаћи да су победници у категорији сениорки – Младе маме из Зрењанина, у категорији јуниора – Колачићи из Панчева,  а у категорији јуниорки – Јагодице, такође из Зрењанина.

Комплетне резултате недељног турнира – финала региона Војводина можете пронаћи на следећем линку: http://www.3x3planet.com/en/event/details/TMF16EUAPAOEISRB?tabView=Results&SelectedCategorySchedule=CAG16FDFBURKLSRB-DCG16FDFBURNMSRB