Завршницу кампа „Кошарка без граница“ и „Ол стар“ утакмице најбољих полазника у обе конкуренције одржане у дворани „Радивој Кораћ“ увеличао је и Владе Дивац, генерални менаџер Сакраменто Кингса. Легендарни играч у Београд је стигао у друштву власника Кингса Вивека Ранадивеа, и са одушевљењем је пратио потезе неке од будућих звезда светске кошарке.

– „Кошарка без граница“ је пројекат који НБА организује широм света и омогућава младим кошаркашима да покажу свој таленат. Дају им шансу, да ако доспеју до НБА, знају шта их очекује. То је програм који је почео 2001. године. Имали смо грађански рат у Југославији, и доста пробема, тако да су неки играчи из региона имали идеју да оснују камп и уједине људе. Ступили смо у контакт са НБА и одржали камп у Тревизу, у Италији. Велики број играча је, тако, захваљујући кампу „Кошарка без граница“ заиграло у НБА лиги – истакао је Дивац.

Владе је додао да је веома поносан на овај пројекат који је започео са Тонијем Кукочем зато што млађим играчима даје шансу да открију свој таленат, покажу свету да постоје и даје им шансу да унапреде своје знање.

– У кошарци је све везано искључиво за спорт. Људи не морају да буду подељени религијом или пореклом. Овај програм шаље лепу поруку –спорт уједињује људе широм света. То је био наш циљ и то смо и постигли. Ми смо остварили наше снове, а сада је њихов ред – закључује Дивац.

Гости кампа БWБ Еуропе, који се сваке године одржава у другом европском граду, су били и Никола Јокић, Боби Марјановић, Никола Вучевић, Предраг Дробњак, Радослав Нестеровић, Бено Удрих, Боштјан Нахбар, Александар Павловић, Гордан Гиричек, Дино Рађа, Владимир Радмановић, Шарунас Марчуљонис, Артурас Карнишовас, Далибор Багарић, Душан Ивковић, Грег Поповић, Соња Петровић, Ана Дабовић, Богдан Богдановић, Немања Бјелица. Домаћин кампа, поред НБА и ФИБА, био је и Кошаркашки савез Србије.