Војводина је победник финалног кадетског турнира РКС! Последњег дана финалног кадетског турнира у Бору, на програму су биле утакмице трећег кола у којима се у директним дуелима одлучивало о првом, односно трећем месту.

У „дербију“ су се састали Житко баскет и Војводина, непоражене екипе у прва два кола, а овај меч је одлучивао освајача турнира. Бољи су били Новосађани, који су славили са 65:50 (16:16, 19:7, 6:18, 24:9).

Меч је практично решен на неких пет минута пре краја, када је Белић прво направио четврту личну грешку а онда помало нервозно одреаговао ухвативши се за главу што је судија окарактерисао као техничку грешку која је уједно значила и крај утакмице за најбољег играча Београђана. Од тог тренутка Војводина је у потпуности успоставила контролу на терену, серијом 15:3 привела утакмицу крају и заслужено однела титулу најбоље екипе Квалитетне лиге РКС.

У другом мечу Бор РТБ је савладао Раднички Шумадију 1991 резултатом 80:79 (20:25; 26:15; 17:27; 17:12) и тако освојио треће место на овом турниру.

НАГРАДЕ

По завршетку другог меча додељене су награде учесницима турнира.

Најбољи стрелац турнира је Матија Белић из екипе Житко баскет, који је на три утакмице постигао 115 поена. Титулу МВП играча освојио је Ранко Кумовић, најбољи играч победника турнира Војводине. Прве три екипе освојиле су медаље и пехаре, а четвртопласирана екипа је добила само пехар.

Награде су доделили генерални секретар РКСИС Александар Јоцић, члан градског већа задужен за спорт Игор Јанковић, члан Скупштине КСС и председник КК Бор РТБ Гојко Џаковић и делегат из Бора Владимир Плоскић.