Мушка јуниорска репрезентација Србије, играчи рођени 2001. године и млађи, окончала је као првопласирана групну фазу на Европском првенству које се одржава  у Волосу (Грчка). Изабраници селектора Слободана Клипе остварили су победе над Немачком и Турском, доживели неочекиван пораз од Велике Британије, што је ипак било довољно за прво место у групи “А”. Имали су српски јуниори успона и падова у прва три меча на шампионату, али су кад је било најпотребније били на висини задатка:

– Одиграли смо против Немаца добру утакмицу у којој смо се енергетски и превише потрошили али нам је било вазно да добро отворимо првенство! Друга утакмица са Великом Британијом је била веома лоша. Желели смо да одморимо уморне и да разиграмо неразигране али нико није одиграо како треба, ни стартери ни играчи са клупе. Просто потценили смо противника и то нам се осветило! Трећа утакмица против Турске је био тест карактера али и квалитета нашег тима! Победили смо Турску у једној ратничкој утакмици, побили смо се са физички јачим противником, а у нападу смо били паметни, стрпљиви! Сваки играч је дао изузетан допринос и сви су били тим – истиче селектор Клипа.

Следи нокаут фаза, и најважнији меч на шампионату, дуел у осмини финала:

Противник нам је Литванија. Лоше су одиграли прве две утакмице, али је Литванија увек Литванија! Веома су школовани, знају да играју, могу да победе било кога. Тренутно нису на свом шутерском нивоу, али никад се не зна! Нисмо добили лаганог противника. Напротив можда и најтежег иако су у свoјој групи заузели четврто место закључио је селектор српских јуниора.

Дуел Србије и Литавније на програму је у среду од 18:00 часова.