Јуниорска репрезентација Србије, играчи до 18 година старости, заузела је пето место на  Европском првенству које се данас заврашва у Волосу (Грчка). Изабраници селектора Слободана Клипе у последњем мечу на турниру, баш као и у групној фази шампионата, савладали су селекцију Француске. Српски јуниори су лоше почели, али како је утакмица одмицала играли су све боље, а фуриозна серија у финишу треће деонице била је довољна да се сломи отпор снажног ривала: Србија – Француска 81:70 (9:18, 21:18, 28:16, 23:18).

Изузетно лоше су српски јуниори почели последњи меч на шампионату у Волосу и дозволили ривалу да после само пет ипо минута игре поведе са 14:2. Успео је наш млади тим да се консолидује до краја прве четвртине, поправи игру у одбрани и бар донекле смањи заостатак – 9:18. Заиграли су изабраници селектора Клипе пуно ефикасније у наставку утакмице, разиграо се Александар Аранитовић, кога су све боље пратили капитен Војислав Стојановић и борбени Никола Поповић, тако да је до краја првог полувремена ухваћен резултатски прикључак – 30:36.

Имали су српски репрезентативци и у наставку сусрета приличну предност у скок игри, али су честе грешке и изгубљене лопте омогућавале Французима да и даље буду у сигурном вођству – 36:46 (24. минут). Међутим, тада је уследила серија 14:4 коју иницирали Милош Глишић и Слободан Јовановић, а коју је поенима за изједначење – 50:50 у 28. минуту крунисао Никола Ћирковић. Наставио је наш млади тим у истом ритму и до краја треће деонице тројкама Александра Аранитовића и Војислава Стојановића дошао то толико жељене предности – 58:52. Борбена селекција Француске није помишљала на предају већ је у 33. минуту смањила на 62:60. Одлично су реаговали тада репрезентативци Срвије и преко Давида Миладиновића и Борише Симанића узвратили серијом 7:0. Контрола скока и стрпљива игра у нападу била је довољна српским јуниорима да мирно приведу меч крају и дођу до тријумфа – 81:70 вредног пете позиције на шампионату.

 СРБИЈА: Димитријевић 2, Ћирковић 4, Аранитовић 18, Јовановић 10, Глишић 9, Стојановић 11, Раданов 2, Поповић 10, Спасојевић, Кенић, Симанић 5, Миладиновић 10.

ФРАНЦУСКА: Лебеф, Чуаф 6, Нтиликина 2, Жан 18, Лубаки 11, Дени 2, Поарије 7, Пориар 7, Она Ембо 8, Гомбо 9, Тили, Рамбо.