Јуниорска репрезентација Србије, играчи до 18 година старости, поражена је на старту Европског првенства које се одржава у Волосу (Грчка). Изабраници селектора Слободана Клипе изгубили су у оквиру првог кола групе „Б“ од неугодне селекције Немачке. Српским јуниорима је на овом мечу мало тога полазило за руком, шут их готово све време није служио, изгубили су превише лопти у организацији напада, што је веома дисциплинован и физички прилично моћан ривал умео да искорсити и дође до тријумфа: Србија – Немачка 56:65 (16:18, 11:13, 16:20, 13:14).

Дуел у Волосу отпочео је обострано тврдом и агресивном игром, где су дефанзивни задатци били у првом плану. Српски јуниори су током читавог првог полувремена имали проблема у организацији напада, изгубили чак 15 лопти, а занимљиво је да су били прецизнији у шуту за три (9-4) него за два поена (17-5). Селектор Клипа је често мењао, тражио најбоља решења, али у овом делу игре, бар у офанзивним акцијама осим Војислава Стојановића и Борише Симанића није имао превише расположених појединаца на располагању. Немачки тим се показао као веом чврст и дисциплинован ривал који се максимално трудио да спречи игру у транзиицији српских репрезентативаца. Чак 12 офанзивних скокова имали су пресудан утицај за њихово вођство 27:31 после првог дела игре, које је могло да буде и убедљивије да нису очајно шутирали са линије слободних бацања (14-4).

Друго полувреме почело је тројком Симанића, али је убрзо истом мером узвратио прецизни Костја Мушиди за осетну предност ривала – 32:41 (25. минут). Повећали су српски јуниору мобилност у тим тренуцима, били далеко агресивнији, али проблеми у нападу су и даље били присутни. На другој страни Немци су све боље шутиали иза линије 6,75 што им је омогућило да задрже предност и после треће деонице – 43:51. Противник је на старту последње четвртине био стрпљивији и стигао до рекордног вођства – 43:55. У жељи да што пре дође до резултатског прикључка, наш млади тим је журио, промашивао из изгледних позиција што је Немцима помогло да чувају стечену залиху – 47:59 (35. минут). Ипак, трачак наде појавио се после неколико успешних соло акција Николе Поповића и Слободана Јовановића које су донеле смањење заостатка – 54:61 на два минута пре краја сусрета. Јовановић је при истом резултату, нешто касније два пута шутирао за три поена, али нажалост није био прецизан. Борбени Војислав Стојановић је 26 секунди пре истека времена ипак смањио на 56:61, али то је било све што су млади српски кошаркаши успели да ураде на овом мечу – 56:65.

СРБИЈА: Димитријевић, Ћирковић 5, Аранитовић, Јовановић 7, Глишић 3, Стојановић 17, Раданов 3, Поповић 6, Спасојевић, Кенић, Симанић 10, Миладиновић 5.

НЕМАЧКА: Тарас 7, Фиге 4, Крамер, Зиб 5, Фројденберг 4, Мушиди 16, Крацер 2, Турудић, Кил 8, Кесен 12, Хартенштајн 7, Ванк.

У оквиру другог кола групе „Б“ Европског првенства у Волосу, репрезентација Србије у петак од 20:15 часова игра против селекције Летоније, која је данас савладала Црну Гору са 70:61.