Јуниорска репрезентација Србије, играчи до 18 година старости, поражена је старту друге фазе Европског првенству које се одржава у Волосу (Грчка). Изабраници селектора Слободана Клипе изгубили су у оквиру првог кола групе „Е“ од селекције Шпаније. Српски јуниори су одиграли сасвим коркетно прво полувреме, али су у наставку, пре свега у трећој деоници, изгубили контролу меча, дозволили противнику да наметне свој стил игре и дође до заслуженог тријумфа: Србија – Шпанија 62:74 (15:14, 17:19, 8:19, 22:22).

На жељени начин су српски јуниори почели сусрет у Волосу. Веома агресивно и чврсто у фази одбране, да би после пет узастопних поена Николе Ћирковића тројке Борише Симанића и соло акције Војислава Стојановића повели са 10:5 у петом минуту. Шпански тим је преко Јусте и Виље успео да узврати и изједначи у завршници прве четвртине – 14:14. У наставку меча водила се жестока борба, одличном Симанићу придружио се Александар Аранитовић, али је резултат и даље био у егалу – 27:27 (16. минут). Наш млади тим био је у минималном заостатку после првог полувремена – 32:33, а највећи разлог крио се у веома лошем извођењу слободних бацања (15-6).

Тачно три минута није било поена са обе стране у другом полувремену, да би Шпанци прецизним шутевима Виље и Рика за само 30 секунди направили серију 5:0 и повели са 32:38. Ривал је у наставку, за разлику од првог дела игре, све чешће долазио до офанзивних скокова и брзих контранапада, што му је помогло да на крају треће деонице дође до двоцифрене предности – 40:52. У покушајима да надокнаде заостатак, шут никако није служио српске јуниоре, а кад је Бареиро у 34. минуту погодио за 46:60 победник се већ тада могао наслутити. Нису се одустајали наши репрезентативци, пре свих Аранитовић и Стојановић који су смањили на 57:65 на три минута пре краја. Међутим, било је то све што је наш млади тим успео да уради, јер су Шпанци до последњег звука сирене погодили још две тројке и само потврдили заслужени тријумф – 62:74.

СРБИЈА: Димитријевић, Ћирковић 8, Аранитовић 17, Јовановић 3, Глишић 1, Стојановић 13 Раданов 7, Поповић 1, Спасојевић, Кенић, Симанић 8, Миладиновић 4.

ШПАНИЈА: Перез, Гарсија 9, Лопез – Аростегуј 5, Мартинез, Рико 9, Морено, Јуста 15, Бареиро 9, Родригез, Виља 16, Мазаира 6, Амо 5.

У оквиру другог кола групе „Е“, друге фазе Европског првенства у Волосу, репрезентација Србије у уторак до 15:45 часова игра против селекције Француске.