Сутра у Врбасу почиње финални турнир националног Купа „Милан Цига Васојевић“, који носи име нашег легендарног тренера.
Као што је већ познато, у полуфиналу се сутра у 16.30 часова састају Црвена звезда – Вршац Свислајон, а у 19.00 часова Радивој Кораћ – Врбас Медела. Финале је на програму у недељу 20. марта са почетком у 17.00 сати, уз директан ТВ пренос на РТС.
Финални турнир Купа “Милан Цига Васојевић” ће бити у знаку акције “Пинк енд рол”, коју је КСС покренуо у циљу подршке борби против рака дојке. Гошће Купа ће бити и представнице и чланице Удружења жена оболелих и лечених од рака дојке “Будимо заједно”. Кошаркашице сва четири тима учесника носиће на патикама розе пертле у знак подршке овој акцији, а исто ће учинити и све екипе Кошаркашке лиге Србије, који наредног викенда играју мечеве 25. кола.
Очекивања пред ово занимљиво дводневно такмичење изнели су и тренери учесника.

Милош Павловић (ЖКК Радивој Кораћ)
– Савладали смо Врбас два пута у првенству, али чињеница је да смо у овом тренутку окренути сами себи после Фајнал фора МЖРКЛ у Подгорици. Треће место у региону није мало, иако су нам амбиције биле мало веће. Пошто у завршици Купа имамо највише циљеве, желимо да победимо и уђемо у финале. Врбас је тврд противник, поготово зато што знамо какви су домаћини и знамо да ће дворана бити пуна. Надам се позитивном исходу и пласману у финале.

Дејан Мудреша (Врбас)
– Изузетно ми је драго што се завршни турнир купа игра у Врбасу. Кораћ је фаворит, сви знамо да има најквалитетнију екипу у Србији. Покушаћемо све пред својим навијачима да се пласирамо у финале. У сваком случају, нећемо се предати, даћемо све од себе. Не верујем да је Кораћ уморан после Подгорице, мислим да су максимално спремни. Прошле године, несрећно нису освојили Куп, а сада ће дати максимум да освоје трофеј.

Драган Вуковић (Црвена звезда)
– Против Вршца смо у првенству одиграли две тешке утакмице. Једну смо глатко изгубили, другу тешко добили. Нисмо размишљали о томе ко би нам био лакши ривал у полуфиналу. Приоритет нам је да дођемо до финала, а у финалу шта буде… Нама је то циљ. У полуфиналу треба да зауставимо Марину Мандић, а то је вероватно најтежи задатак за све екипе у лиги, не само за нас…

Данијела Ризвић (Хемофарм)

– Заслужено смо се пласирали на финални турнир. Целе сезоне смо максимално радили и ово је велики успех за нас. На Куп идемо растерећени, покушаћемо да дамо максимум као и током целе сезоне. Трудимо се да женску кошарку, као и остали клубови, подигнемо на виши ниво и вратимо је тамо где је била раније. Да бисмо победили Звезду, морамо да дамо кош више. Играћемо максимално ангажовано у одбрани, као и током целе сезоне, а у нападу растерећено, па шта буде биће…