Кошаркашаки клуб Раднички из Раткова био је домаћин квалификационог турнира Рода 3х3 првенства Србије за регион Војводине. У овом месту је одржан турнир у баскету 3х3 за Западнобачки округ, односно Сомбор, Кулу, Црвенку, Апатин и Оџаке и предстваљао је први квалификациони турнир за регион Војводине који обезбеђује два слота (позивнице финалистима) за учешће на финалном турниру Војводине 17. јула у Зрењанину.

Финални турнир Војводине даје четири места (полуфиналистима) за финални турнир Србије, одакле победник, односно шампион Србије, одлази на Ворлд Тур да представља нашу земљу.

На турниру з Раткову учествовало је 12 екипа подељених у четири групе по три тима. У полуфиналним мечевима, Орион мењачница је савладала Шибицаре са 15:13, а Врбас је био бољи од Аутокуће Секулић 22:12. У финалу, екипа Врбаса у саставу Зоран Миловић – Данило Мијатовић – Данило Копривица – Вук Пековић победила је Орион мењачницу у саставу Александар Мудрински, Рајко Радиновић, Душан Поповић и Душан Булут резултатом 20:14.