Удружење кошаркашких тренера Србије (УКТС) наставља да одржава континуитет у едукацији тренера. За све чланове УКТС и ове године смо обезбедили предавања еминентних кошаркашких стручњака – све то у оквиру неколико едукативних програма током целе године.

Београдска тренерска клиника (BCB 2018) се одржава по 17. пут, а премијерно ће бити организована у Хали спортова „Ранко Жеравица“ (Париске комуне 20, Нови Београд). Сви чланови УКТС биће у прилици да слушају еминентне и искусне предаваче који ће присутнима представити своју кошаркашку филозофију, али и начин и систем рада на тренинзима.

Ова 17. Београдска тренерска клиника 2018. на програму је од 30. јуна до 1. јула, а на њој ће учествовати:

– Педро Мартинез – тренер Басконије, овогодишњи финалиста, а прошлогодишњи освајач титуле првака Шпаније. У првом ангажману у Басконији у сезони 2005/2006 освојио је шпански Суперкуп.

Теме: Савремени нападачки концепт у европској кошарци

Модели агресивне ПНР одбране

– Кајл Келер – дугогодишње искуство стицао је као један од водећих асистената НЦАА тимова. Са српским тренерима ће у оквиру два предавања разменити идеје.

Теме: Континуирани напад са коришћењем блокада

Вежбе и идеје за пресинг

– Александар Џикић – актуелни тренер Будућности, са којом је освојио Куп Црне Горе и АБА лигу. Тренерско искуство градио је у Партизану, Крки, Олимпији, Лијетувос Ритасу.

Теме: Сарадња у нападу – концепти и идеје

Зонски пресинг 2-2-1 са преласком у одбрану у зони шута

– Дарко Рајаковић – помоћни тренер Оклахома Сити Тандера. Први тренер ван подручја Северне Америке, који је водио један развојни НБА тим (Тулса 66 ерс).

Тема: Развој играча у НБА систему

Још једном вас подсећамо да је присуство на семинару обавезно, јер је то услов за добијање тренерске лиценце УКТС. Такође, Удружење кошаркашких тренера Србије у оквиру пакета припрема и мало изненађење, па ће тако сваки тренер добити и тренерску таблу у оквиру припремљеног пакета.