Престоница Шумадије била је домаћин новог, првог у А категорији, турнира у оквиру РОДА 3×3 првенства Србије. После Мокрина и сјајног турнира, Kрагујевац је са собом донео још један спектакл. Поред тога што се турнир преселио у своје природно окружење, односно Трг Радомир Путник, треба напоменути и да је уврштен у прославу дана града Kрагујевца који се обележава на Ђурђевдан. Све ово било је довољно да привуче огроман број заљубљеника у овај спорт који су турнир учинили још бољим.

Турнир је почео квалификацијама кроз које су екипе Kрагујевац, Kонстантин 3×3, 3×3 KВ, Немањића орлови, Kорисник и Палкис тражиле пласман у главни део жреба. Шест тимова било је распоређено у две групе, из којих је само првопласирана екипа ишла даље.

Екипа Немањића орлови убедљиво је завршила као прва у својој групи и тако са две победе над Kонстантином и 3×3 KВ-ом резултатом 21:13 односно 16:11, нашла своје место у групи Ц.

По завршетку своје утакмице играч Немањић орлова, Немања Митић истакао је:

„Одиграли смо добре утакмице, ја сам био ту да обавим те прљаве послове, мање сам шутирао. Саиграчи су одиграли сјајно и идемо даље“.

Са друге стране у групи Б, после велике борбе са екипом Палкис у мечу који је директно одлучивао о томе ко ће бити последњи учесник главног дела жреба, тим Kрагујевца обезбедио је пласман у главну групу Д.

Играч Kрагујевца, Урош Николић након одличног меча рекао је да се осећа сјајно после пласмана у главни жреб, али и да је екипа Палкиса такође заслужила пролаз даље, међутим било је места само за једну екипу.

Тако су на доминантан и убедљив начин, пласман у главни део жреба обезбедили Немањића орлови, али и екипа Kрагујевац.

Поред поменуте две, на главном жребу турнира нашло се још 10 екипа, Слодес Београд, KПЗ 012, 3×3 Kрушевац Мастер, Љиг 3×3, 3×3 Аранђеловац, 3×3 KГ Wилд Боарс, 3×3 Златибор, Wолвес 3×3, 3×3 Пале и 3×3 ГМС . Тимови су били распоређени у четири групе од по три екипе, а две најбоље пласиране ишле су у нокаут фазу.

Група А (KПЗ 012, 3×3 Kрушевац Мастер, Љиг 3×3)

Велика борба одликовала је први меч групне фазе у коме је екипа KПЗ-а савладала тим Љига 3×3. После почетног пораза екипа Љига 3×3 победила је тим 3×3 Kрушевца и тако остала у игри за четвртфинале, да би KПЗ 012 својом новом, неизвесном, победом обезбедио пласман даље те са собом повукао и Љиг 3×3.

Група Б (Слодес Београд, 3×3 Аранђеловац, 3×3 KГ Wild Boars)

Бранилац титуле из Мокрина, Слодес Београд успешно је, победом над 3×3 Wилд Боарс, започео и овај турнир. Тим Wild Boars је ипак победом у следећем мечу прошао као другопласирани из групе Б пошто је Слодес из Београда оправдао улогу фаворита те у последњем мечу групе савладао Аранђеловац и са првог места прошао у четвртфинале.

Група Ц (3×3 Златибор, Wolves 3×3, Немањића орлови)

После две победе у квалификацијама екипа Немањића орлови остварила је и трећу победу савладавши тим Златибора. Међутим екипа Wolves 3×3 успела је да савлада Немањиће и тиме закомпликује групу Ц. У последњем мечу групе савладали су и екипу 3×3 Златибор па као прва екипа групе прошли у четвртфинале. Са друге позиције групе Ц прошла је екипа Немањића орлови.

Група Д (3×3 Пале, 3×3 ГМС, Kрагујевац)

3×3 Пале је у првом мечу групе Д био бољи од уморних Kрагујевчана. Kрагујевац је и званично остао без шанси за пласман после пораза од 3×3 ГМС-а. Док је у борби за прву позицију тим 3×3 Пале савладао ГМС и тако са две победе прошао у нокаут фазу.

После узбудљивих квалификација, али и сјајне групне фазе осам најбољих екипа, по две из сваке групе, нашло се у самој завршници овог турнира. Трибине терена на Тргу Радомир Путник биле су пуне до последњег места и са великим нестрпљењем очекивале најузбудљивији део турнира.

За златно, али и сва друга одличија борили су се KПЗ 012, Немањића орлови, 3×3 Пале, 3×3 KГ Wild Boars, Слодес Београд, 3×3 ГМС, Wolves 3×3 и Љиг 3×3.

У првом четвртфиналном мечу екипа KПЗ 012 савладала је тим Немањића орлови резултатом 22:16, па је у полуфиналу на главном тргу Kрагујевца играла против 3×3 Пале која је у свом дуелу била боља од 3×3 KГ Wild Boars са 21:10.

Други део костура био је резервисан за екипе 3×3 ГМС и Wolves 3×3 које су биле боље у својим четвртфиналним мечевима па су у мечу за финале играле међусобни дуел.

Читав турнир свео се на свега три утамице које ће нам дати финални поредак екипа на првом турниру А категорије ове сезоне. После испадања екипе Слодес Београд било је јасно да ћемо имати новог шампиона.

У полуфиналним мечевима тензија на трибинама је порасла, четири најбоље екипе ушле су у саму завршницу турнира.

Први, узбудљив меч полуфинала завршен је резултатом 21:14, екипа 3×3 Пале је после велике борбе и одличне партије савладала тим KПЗ 012 и тиме себи обезбедила борбу за злато.

Екипа која је поред 3×3 Пале себи обезбедила финале била је Wolves 3×3 који је у свом мечу полуфинала савладала екипу 3×3 ГМС резултатом 21:17. У још једном неизвесном мечу као и на већини утакмица нокаут фазе нијансе су одлучивале ко ће изаћи као победник.

Играч Wolves-a 3×3, Милић Благојевић, пред финални меч рекао је: „Пре свега сам задовољан како изгледа амбијент на тргу Kрагујевца, има пуно деце те ми је то главна мотивација за финале.“

Све оно што је било најављивано током читавог дана, али и све оно за шта су се екипе бориле био је спектакл који је затворио трећи по реду турнир у оквиру РОДА 3×3 првенства Србије.

У финалном мечу за златну медаљу, али и наградни фонд од 120 хиљада динара бориле су се екипе Пале и Wolves.

Две непоражене екипе у досадашњем делу турнира копља су укрстила у самом финалу. На почетку дуела екипе су се смењивале у вођству да би прву осетну разлику направио тим Пале резултатом 6:2, а свега пар секунди касније и 7:3. Екипа Wolves покушавала је да дође до прикључка у овај меч, међутим противници су негде на половини дуела отишли на плус шест (12:6). Тим Wolves сјајном серијом у другој половини меча успео је да се потпуно врати у ово финале (15:13). Од тог тренутка одлична игра 3×3 Пале потпуно је нестала, а то је искористила противничка екипа и стигла до потпуног поравнања (16:16). До краја сусрета Пале је само још једном погодио за један поен да би тим Wolves преузео вођство које није испустио до краја меча те тако постао нови шампион РОДА 3×3 првенства Србије.