XIX Међународни минибаскет фестивал „Рајко Жижић“ одржаће се на Београдском сајму (Хала број 3), од 16. до 20. јануара 2019. године. Пријаве учешћа ће се примати до 7. јануара 2019. године.

Девојчице и дечаци ће бити подељени у четири годишта: 2008. и млађи, 2009. и млађи, 2010. и млађи, и 2011. и млађи. Сваки клуб може пријавити више екипа, а екипу чини 15 играча или играчица.

Играће се на пет терена, на кошевима висине 2,60 м и 2,75 м и лоптама број „4“ и “5” . Биће постављена и два терена на којима ће се играти Минибаскет на трави (вештачка трава).

Свечано отварање је заказано за суботу 19. јануар 2019. године у 12,00 часова.

У току такмичења биће органозована клиника за тренере „Од минибаскета до кошарке“, као и предавања за узрасне категорије рада са најмлађима и то:

– Узраст 3-4 године – Мини баскет Играоница,

– Узраст 5-6 година – Мини баскет Учионица,

– Узраст 7-8 година – Мини баскет Радионица,

– Узраст 9-10 година – Едукативни тренинг Кошаркица,

– Узраст 11-12 година – Тренинг по станицама.

Имена предавача ће благовремено бити објављена. Том приликом ће бити представљени сви реквизити, кошеви и целокупна опрема која се користи за мини баскет.

Обавезно је присуство свих тренера који раде са узрасном категоријом мини баскет, што је и услов за добијање лиценце.

Сви учесници који нису из Београда треба да благовремено јаве број чланова екипа, како би на време резервисали смештај у хостелу или ученичком дому, а такође постоји могућност смештаја и у хотелу „Србија“.

За све учеснике XIX Међународног минибаскет фестивала „Рајко Жижић“ предвиђене су медаље и пехари.

Пријаве за учешће на Фестивалу примаће се на имејл адреси: minibasket@kss.rs, најкасније до 7. јануара 2019. године.

Црвени крст Србије и УНИТАС организација, која се бави борбом против трговине људима и децом, држаће радионице током трајања Фестивала.