Наш прослављени кошаркашки репрезентативац Жарко Варајић (1951-2019), олимпијски вицешампион из Монтреала 1976, који је 126 пута играо за национални тим, сахрањен је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду. На комеморацији у Скупштини града Београда, у присуству министра омладине и спорта Вање Удовичића и председника Олимпијског комитета Србије Божидара Маљковића и породице Варајић, о Жарку Варајићу говорили су председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић и потпредседник Олимпијског комитета Србије Жарко Зечевић.

Десетине спортских великана из целог региона присуствовало је сахрани, међу њима и Варајићеви саиграчи из репрезентације Драган Кићановић, Зоран Славнић, Дражен Далипагић, Жељко Јерков и Ратко Радовановић. Присутни су били и Варајићеви пријатељи из времена најславније генерације сарајевске Босне, тренери Богдан Тањевић, Светислав Пешић (са сином Марком) и Миливоје Каралејић, играчи више кошаркашких генерација – Радован Бата Радовић, Дејан Бодирога, Благоја Георгијевски, Душан Керкез, Драган Тодорић, Боро Вучевић, Бранко Вукићевић и други. Могла су да се виде и многа позната имена из света фудбала, попут Душана Маравића, Илије Петковића и Љубише Тумбаковића, затим кошаркашки стручњак Душан Вујошевић, председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић…

На сахрани су се бираним речима од Варајића опростили генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић и отац Јарамаз.