Женска кошаркашка репрезентација Србије у наредној недељи започиње квалификациони циклус за Европско првенство које ће се лета 2021. године одржати у Шпанији и Француској. Наше кошаркашице налазе се у групи Е са Турском, Албанијом и Литванијом, а у овом „новембарском прозору“ одиграће утакмице против Турске 14. новембра у 17.00 часова у новобеоградској „Хали спортова Ранко Жеравица“, односно у недељу 17. новембра у Драчу у 16.00 часова против Албаније. Окупљање репрезентативки заказано је за понедељак 11. новембар, а група младих кошаркашица тренираће овог викенда у Хали спортова под вођством Марине Маљковић.

На тренинзима ће бити и две освајачице бронзаног одличја са Европског првенства у Београду Маја Миљковић и Дајана Бутулија.

– Искрено, једва чекам ново окупљање, јер нам атмосфера у репрезентацији никада није била боља. Зажелела сам се девојака, као и наших тренинга. Очекују нас прва искушења у квалификацијама за Европско првенство 2021. године. Обе утакмице ће бити тешке на свој начин. Турска је веома озбиљна екипа, док нас у Албанији чека неугодно гостовање. Свакако мислим да смо фавориткиње и да не би требало да имамо већих проблема да пређемо прве две препреке – истакла је Дајана Бутулија, репрезентативка која је, уз европску бронзу, освајала и европско злато 2015, односно олимпијску бронзу 2016. године.

Од утакмице за треће место на Европском првенству против Велике Британије у Арени је прошло тек четири месеца и тај дуел, као и читав наступ на шампионату у Зрењанину и Београду, још увек је у главама наших бронзаних кошаркашица.

– Kао и увек, потребно је да прође време да би се слегли утисци и да човек постане свестан колико је важан успех постигла наша репрезентација. Изузетно сам поносна на читав тим и на то како смо се на челу са селекторком Марином Маљковић опет вратиле у сам врх европске кошарке – каже Бутулија.

Управо је то и један од главних разлога због чега наше репрезентативке заслужују да “Хала спортова Ранко Жеравица“ у четвртак буде испуњена до последњег места и да добију огромну подршку публике, која би им помогла да победом против Турске отворе квалификације.

– Мислим да смо заслужиле пуну дворану. Очекујем да људи то препознају и да ћемо имати велику подршку. У сваком случају посебно се радујем што ћу опет играти у хали у којој сам доживела неке од најлепших емоција у каријери и највеће клупске успехе – закључила је Дајана Бутулија.

Утакмица против Турске на програму је у четвртак 14. новембра од 17.00 часова. Улазнице за овај меч по цени од 300 и 500 динара већ су у продаји и могу да се купе преко интернет сајта www.тицкетс.рс , као и на свим њиховим продајним местима.

Цене улазница су јако популарне – од 300 до 500 динара, а могу да се купе ON LINE преко интернет сајта www.tickets.rs , као и на свим њиховим продајним местима.