Међународни минибаскет фестивал „Срећно детињство“ одржан је 25. и 26. маја у Врању. Покровитељ фестивала био је Град Врање, а организатор Кошаркашки савез Србије уз свог партнера НИС Газпром и кошаркашки клуб Пантери Врање. Фестивал је и ове године добио подршку Савеза за школски спорт Врања.

Првог дана Фестивала одржана је промоција минибаскета у центру града, на платоу изa Робне куће (испред ресторана „Simple“) са почетком у 12.00 часова, где је председник Минибаскет удружења Србије Раде Георгиевски одржао промоцију минибаскета на трави са минибаскеташима кошаркашког клуба Пантери.

Другог дана је одржан међународни минибаскет Фестивал у великој хали спортова, на четири специјално постављена мини баскет терена, где је одржано и свечано отварање. На другом међународном минибаскет фестивалу учешће је узело пет основних школа са 36 екипа и 450 ученика. Што се клупског дела тиче, учествовало је 18 клубова из Србије, Немачке и Македоније са пријављених 46 екипа и преко 600 учесника. Дакле, у Врању се такмичило преко 1.300 дечака и девојчица, а одиграно је 60 утакмица.

Увертира минибаскет Фестивала била је 18. маја у сали Економске школе, где је одржан турнир за 2005. годиште на коме су учествовале екипе Пантери Врање, Плеј 017 Бујановац, Кошаркашка Академија Бремен Суд из Немачке и КК Куманово. Након турнира одржано је минибаскет дружење најмлађих из ова четири клуба.