У четвртак 10. маја у београдској дворани „Жарково“ одржан је плеј-оф треће сезоне Јр. НБА лиге Србије, у коме се 16 најбољих екипа надметало за четири места која воде на финални турнир.

Као и претходних година, видели смо доста занимљивих и неизвесних елиминационих утакмица у којима су поново пали неки од фаворита. Са једне стране радост и смех због победе, на другој страни туга и сузе после пораза. После 12 плеј-оф утакмица добили смо четири најбоље екипе за ову сезону, које ће такмичење наставити на Фајнал фору. Две београдске екипе – Мемфис Гризлис (ОШ „20. Октобар“) и Орландо Меџик (ОШ „Лаза Костић“), екипа из Новог Сада Лос Анђелес Клиперс (ОШ „Жарко Зрењанин“ и екипа из Ниша Торонто Репторс (ОШ „Душан Радовић“), бориће се за прстен и наслов првака треће сезоне Јр.НБА лиге у суботу 19. маја на истом месту.

Утакмице прве рунде нису прошле без узбуђења. После почетне нервозе и опипавања снага фаворити су оправдали очекивања и заслужено прошли у други круг. Последња утакмица прве рунде покренула је лавину узбуђења и неизвесности. Екипа Денвер Нагетс (ОШ „Иван Горан Ковачић“) тесним резултатом, после велике борбе, савладала је прошлогодишње учеснике завршног турнира екипу Сакраменто Кингс (ОШ „Коста Трифковић“).

Потом су услединили дуели који су одлучивали о пласману на финални дан такмичења. Изузетно занимљиви, неизвесни и напети мечеви у којима је одлучивала једна лопта били су дуели измађу Мемфис Гризлиса (ОШ „20. Октобар“) и Јута Џеза (ОШ „Веселин Маслеша“), као и Милвоки Бакса (ОШ „Браћа Јерковић“) и Орландо Меџика (ОШ „Лаза Костић“), екипа које су се састале у овај фази и прошле године. Поново су били бољи дечаци и девојчице из ОШ „Лаза Костић“, тако су актуелни шампиони стекли право да се поново боре за прстен, односно да одбране наслов првака. Нешто лакши посао имали су Лос Анђелес Клиперси (ОШ „Жарко Зрењанин“) против Денвер Нагетса (ОШ „Иван Горан Ковачић“), као и Торонто Репторси (ОШ „Душан Радовић“), који су савладали екипу Мајами Хит (ОШ „Борислав Пекић“).

Завршница треће сезоне Јуниор НБА лиге Србије одржаће се у суботу 19. маја у дворани „Жарково“ у Београду. У финалу Западне конференције састају се Мемфис Гризлиси (ОШ „20. Октобар“) и Лос Анђелес Клиперси (ОШ „Жарко Зрењанин“), а у финалу Источне конференције Орландо Меџик (ОШ „Лаза Костић“) и Торонто Репторс (ОШ „Душан Радовић“).

Поред ових утакмица за треће место и великог финала, биће организована индивидуална такмичења, Јр.НБА клиника, бројна изненађења у којима могу да учествују заинтересовани представници свих екипа учесница у такмичењу без обзира на њихов пласман у лиги. За најуспешније ће бити обезбеђене занимљиве награде, а очекује се долазак великог броја гостију и бивших НБА асова.

Све резултате Западне конференције можете видети овде www.jrnba.kss.rs/play-off-zapadna-konferencija/

Све резултате Источне конференције можете видети овде http://www.jrnba.kss.rs/play-off-istocna-konferencija/