У суботу 28. маја, у оквиру Рода 3X3 првенства Србије, одржан је турнир под називом „3х3 Ниш“ на отвореним теренима ОШ „Душан Радовић“ у нишком насељу Дуваниште. Ово је био трећи пут да је Ниш домаћин 3х3 турнира, а организација је била на завидном нивоу. Велики број посетилаца је и ове године пратио турнир који је, поред такмичарског дела, имао изузетан пратећи забавни програм организован од стране компаније „Рода“.

Турнир је игран у три категорије: сениорској, јуниорској и, први пут, у категорији сениорки.

У јуниорској категорији учешће је узело 12 екипа, а победник је екипа „Паметни мангупи“, која је у финалу савладала екипу „Шеф и синови“.

У категорији сениорски учествовало је осам екипа и турнир је имао интернационални карактер, с обзиром на то да је учешће узела и екипа из Бугарске. Победила је екипа „Лабудице“, савладавши у финалу екипу „Крем“. Две првопласиране екипе, чије су играчицње уједно и кандидаткиње за женску 3х3 репрезентацију Србије, поред пехара и медаља добиле су и ваучере за десетодневно летовање на Тасосу, које им је у просторијама „Куће кошарке“ уручио координатор 3х3 за Србију Дејан Димитријевић.

У сениорској категорији учествовало је 16 екипа, а шампиони су „Џакови“, који су у финалу били бољи од екипе „Стар промо тим“. Екипа „Џакови“ се на тај начин директно пласирала на финални турнир првенства Србије.

Следећи у низу турнира „Рода 3х3 превенства Србије“ је у Београду 4. јуна, на теренима КК Црвена звезда на Калемегдану.