Мушка кадетска репрезентација Србије завршила је седмодневне припреме у Крагујевцу. Дејан Мијатовић, тренер свих млађих репрезентативних селекција имао је на окупу 16 младих кошаркаша који ће од 31. јануара до 9. фебруара учествовати на веома јаком турниру у Сакарији (Турска). У16 селекција Србије играће у групи „А“ са вршњацима из Кине, Шведске, Француске, Турске и Летоније.

– Одржали смо 11 тренинга, радили веома напорно. Последњи тренинг трајао је нешто мање од четири сата. Акценат је био на основним принципима игре у нападу и одбрани, транзицији, агресивности на сваком делу терена. Сви играчи су се показали у најбољем издању. Заиста је било задовољство видети колико свако од њих изгара на тренинзима, жели да ради, што више напредује – констатује Мијатовић.

Ново окупљање мушке кадетске селекције заказано је за 27. јануар, највероватније у Београду, а три дана касније следи пут на турнир у Сакарију.

– Кадетска селекција има далеко најобимнији програм. Реч је о кошаркашима од којих већина први пут излази на међународну сцену и зато им треба посветити максималну пажњу. Од 16 репрезентативаца, непосредно пред пут, одлучићемо се за њих 12 који ће путовати у Турску. Турнир у Сакарији има велику традицију чија је јачина готово као на шампионатима Европе. Одиграћемо осам утакмица, што ће бити одлична провера и велики тест за ове младе момке – закључио је Дејан Мијатовић, тренер свих млађих репрезентативних селекција.

На припремама кадетске репрезентације Србије у Крагујевцу било је 16 кошаркаша, од којих ће њих 12 путовати на турнир у Сакарију:
Вања Маринковић, Филип Аничић, Димитрије Спасојевић, Милош Глишић
(Партизан Београд), Слободан Јовановић (Земун), Никола Спасов (Нибак Ниш), Никола Ракићевић, Стефан Кенић, Стефан Николић, Војислав Стојановић, Давид Миладиновић (Црвена звезда, Телеком Београд),
Младен Грушановић
(Шабац), Никола Ћирковић (Астра Београд), Лука Радовић (Борац Чачак), Бориша Симанић (Будућност, Бјељина, БИХ),
Стефан Пено
(Шпанија).