Кандидати за кадетску и јуниорску репрезентацију Србије на предстојећим шампионатима Европе били су четири дана на окупу у хотелу „Трим“ у Београду. Овога пута у првом плану била су многобројна тестирања која ће бити од помоћи Стручном штабу приликом одабира и селектирања кандидата. Селекције играча рођених 1994. и 1995 године успешно су завршиле, медицинска тестирања, проверу моторичких и психосоцијалних способности у Републичком заводу за спорт на Кошутњаку.

– Имали смо на окупу тачно 40 играча, 21 јуниора и 19 кадета. Тестирања ће нам доста помоћи, јер желимо да сваки млади репрезентативац има персонални картон, где ће осим играчких референци, бити подаци и о моторичким способностима, медицинским резултатима. Имали смо сјајне услове, као и велику подршку и помоћ особља у Републичком заводу за спорт на Кошутњаку – истакао је Дејан Мијатовић, тренер свих млађих селекција у КСС.

Јуниорску репрезентацију од 6. до 15. априла очекује чувени турнир „Алберт Швајцер“ у Немачкој, док ће кадети од 13. до 15. учествовати на турниру „Белгард“ у Француској.