Мушка сениорска репрезентација Србије данас завршава прву фазу припрема за Европски шампионат. Због великих врућина, стручни штаб је продужио боравак на планини за неколико дана, па се екипа Александра Ђорђевића у среду увече враћа у Београд, после више од две недеље проведене на Копаонику.

Српска репрезентација од предстојећег викенда улази у серију припремних утакмица, а први тестови форме наш тим очекују на “Трофеју Београда”, који се од петка до недеље игра у дворани “Александар Николић”. У петак 11. августа састају се Црна Гора и Грчка, у суботу 12. августа Србија и Грчка, а у недељу 13. августа Црна Гора и Србија. Све утакмице почињу у 21.00 сат.

Селектор Александар Ђорђевић направио је кратак резиме урађеног.

– Добро смо радили на Копаонику… Као и увек, играчи су имали одличан однос према раду и дресу који носе. Услови су били беспрекорни, организација припрема такође… Још једном желим да се захвалим „МК групи“ на помоћи коју су пружили нашој репрезентацији. Мислим да је одлука да продужимо боравак на Копаонику била добра, јер је у Београду велика врућина, док је на планини много пријатније. Оно што нас је пореметило биле су повреде Марка Симоновића и Немање Недовића већ у првој фази припрема. Мирослав Радуљица је имао мање здравствене проблеме, али данас је свих 15 играча тренирало и очекујем да ће већ од петка, после слободног дана, и Радуљица тренирати пуним интензитетом – прича Ђорђевић.

Следи „Трофеј Београда“ и две квалитетне провере против Грчке и Црне Горе…

– После периода на планини, очекује нас фаза адаптације и полако треба да улазимо у такмичарски ритам. Има још пуно ствари на којима треба да радимо, али све је то нормалан процес припрема за велико такмичење. Већ у прве две утакмице на „Трофеју Београда“ очекују нас јаки противници. Волели бисмо да публика напуни дворану „Александар Николић“ и да на леп начин почнемо серију припремних утакмица пред Европски шампионат – поручио је селектор сениорске репрезентације Србије Александар Ђорђевић.