У крагујевачком Великом парку одржан је први турнир серије А Рода 3×3 Првенства Србије, а нови шампиони су баскеташи Земуна. Тријумфом овог викенда Земунци су постали прва екипа која је у домаћем првенству везала освајање три турнира заредом, а поред новчане награде, њима је припао и слот за учешће на првом челенџеру, који ће се крајем месеца одржати у Новом Саду.

На једном од најјачих домаћих турнира, Земунци су играли у стандардном саставу, Богдан Драговић, Лазар Рашић, Никола Вуковић и Марко Дугошија. До финала, остварили су четири убељиве победе, а као и у Кладову, у окршају за титулу играли су против екипе Раља Интергалактик и тријумфовали резултатом 21:11. МВП признање на трећем турниру Рода 3×3 каравана припало је Лазару Рашићу, који је рекао:

– Пуно нам значи овај турнир и освајање треће титуле у низу, увек волимо да играмо домаће турнире. По неком сазнању, у Новом Саду ће бити један од најјачих челенџера, долази пет екипа из Топ 8… Не могу ништа да прогнозирам, даћемо све од себе…

У Крагујевцу су се такође надметали и јуниори, а титулу су освојили баскеташи екипе Томикал 034, који су са 16:12 савладали КГБ Пинк Такси. Између мечева, као и на свим турнирима до сада, организована је забава за навијаче који су имали прилику да се окушају у шутевима за два поена.

Идућег викенда, Рода 3×3 караван биће у Сремској Митровици и Старој Пазови.