После кратке паузе, 3х3 Првенство Србије настављено је овог викенда, а Кладово је добило свог првог шампиона – екипу Земуна.

Рода 3х3 караван наставио је своје путовање широм Србије, па је тако Кладово имало прилику да први пут угости неке од најбољих домаћих екипа. На сјајној дестинацији, поред Дунава, био је смештен терен и 3х3 опрема, а у паузама између утакмица публика је имала прилику да ужива и у брзом шутирању тројки, које су изводили наши баскеташи.

Међу 11 екипа које су се такмичиле за новчану награду, али и пласман на завршни турнир, најбоље се показала екипа Земуна. Светски шампион из 2017. године потврдио је добру форму, па је након титуле на Ади додао и трофеј из Кладова. Земунци су остварили убедљиве победе у групној фази, касније и у четвртфиналу и полуфиналу, да би класу потврдили у финалу против сјајне екипе Раље Интергалактик. Баскеташи Земуна славили су резултатом 11:10 након врло узбудљиве и неизвесне утакмице.

Земунци нису наступали у свом стандардном саставу, па је Богдана Драговића мењао Небојша Бошковић, док су се поред њега нашли Лазар Рашић, Марко Дугошија и Никола Вуковић. Ово је уједно био и први трофеј за Бошковића, који је освојио са својом новом екипом.

Иако је „Urban basketball challenger“ одложен, сви заљубљеници у 3х3 спорт неће дуго чекати на нове утакмице и сјајне партије које ће пружити српски баскеташи, па ће тако већ наредног викенда моћи да уживају у једном од највећих турнира на територији Србије који ће се одржати у Крагујевцу.