Женска сениорска 3х3 репрезентација Србије у петак 22. јуна путује у Андору на квалификације за ФИБА 3х3 Европско првенство, које се одржавају 23. и 24. јуна 2018.

Наш тим ће на овом турниру наступити у саставу Биљана Пешовић, Мирјана Бероња, Јефимија Каракашевић и Марина Марковић, предвођен селектором Оливером Кривокапић Драгићевић.

На квалификационом турниру у Андори учествује девет екипа, подељених у две групе. Србија је у Б групи са Летонијом, Естонијом и Мађарском, док су у А групи Италија, Грчка, Шпанија, Азербејџан и Андора.

Наше кошаркашице први меч играју у суботу 23. јуна у 11.30 против Мађарица, што би могао да буде најважнији и најтежи меч у групи. У међусобним сусретима са Мађарицама, наше девојке имају скор 2-1.

Други меч наших репрезентативки је такође у суботу од 15.50 сати против Летоније, а трећи у недељу од 11.30 часова против Естоније.

Систем такмичења је такав да у групи игра свако са сваким, а првопласиране екипе обезбеђују директан пласман на Европско првенство. Другопласиране и трећепласиране екипе из група међусобно се укршатају по систему А2-Б3 и А3-Б2, а победници ових дуела такође добијају „визе“ за ЕП у Букурешту.

Све мечеве квалификација кошаркашица за ЕП моћи ћете уживо да пратите на youtube каналу ФИБА 3х3 на https://www.youtube.com/user/3x3planet .

Европско првенство у 3х3 кошарци за сениорке и сениоре одржаће се у Букурешту од 14. до 16. септембра 2018. године.