Женска репрезентација Србије у баскету 3×3 у петак 23. и суботу 24. јуна у француском граду Поатијеу игра квалификације за пласман на Европско првенство.

Под командом Оливере Кривокапић Драгићевић, селекцију Србије чине Јелена Максимовић Јевђенијевић, Ана Радовић, Марија Прља и Милица Ивановић, а ривали у групи А су им Израел и Француска. У групи Б се такмиче Украјина, Белгија и Аустрија, у групи Ц Чешка, Пољска и Ирска, а у групи Д Русија, Шпанија и Летонија. Шест најбољих репрезентација ће обезбедити пласман на Европско првенство (7-9. јул 2017, Амстердам).

Наше даме у петак од 12.30 играју против Израела, а од 19.10 против Француске.

Када је реч о мушкој 3х3 репрезентацији, која је пре два дана одбранила светску титулу, наш национални тим у саставу Душан Домовић Булут, Марко Ждеро, Дејан Мајсторовић и Александар Ратков, који је заменио повређеног Марка Савића, такмичиће се у квалификацијама за ЕП у групи А са Турском и Словачком. У групи Б су Хрватска, Холандија и Мађарска, у групи Ц Румунија, Белгија и Швајцарска, а у групи Д Данска, Француска и Италија. Шест најбољих репрезентација ће обезбедити пласман на Европско првенство (7-9. јул 2017, Амстердам).

Наши момци данас од 13.10 играју против Турске, а од 18.50 против Словачке.

Све утакмице можете да гледате у директном преносу на Youtube каналу ФИБА 3×3 на линку

https://www.youtube.com/watch?v=rLQWyzM8-UE&feature=youtu.be