Румунска престоница Букурешт ће од 14. до 16.септембра бити домаћин 2018 ФИБА 3х3 Евро купа (Европског првенства) за сениорке и сениоре. Србија ће и овога пута имати представнике у обе конкуренције – жене и мушкарци су, као и до сада, кроз квалификације које све европске 3х3 нације играју, изборили пласман на завршну смотру.

Занимљив је податак да су једино Шпанија и Србија земље које на последња три Евро купа (од када се Европско првенство игра сваке године) имају представнике у женској и мушкој конкуренцији, што говори о квалитету наших селекција и рада са њима.

Женска репрезентација, која ће наступати у саставу: Марина Марковић, Биљана Пешовић, Јефимија Каракашевић и Мирјана Бероња, а коју води селектор женских 3х3 репрезентација Оливера Драгићевић Кривокапић, покушаће ове године да оде за корак даље него претходне две (када су долазиле до четврфинала) и покушати да овог пута уђе у борбу за медаљу.

Србија се у женској конкуренцији налази у групи Ц уз репрезентације Холандије и домаћина Румуније. Своје мечеве у групи играће другог дана такмичења у суботу, 15. септембра и то од 16.25 часова (по српском времену) против селекције Холандије, да би од 18.25 часова одмериле снаге са репрезентацијом Румуније. У случају проласка у четвртфинале противнице наших дама биће једна од репрезентација А групе у којој се налазе Шпанија, Швајцарска и Украјина.

У мушкој конкуренцији Србију ће представљати „четворка“ из Новог Сада Душан Домовић-Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Савић и Марко Ждеро. Са екипом ће се на шампионату налазити и селектор мушких 3х3 селекција Горан Војкић, као и тренер 3х3 селекција Данило Лукић. Мушка репрезентација ће поново „нападати“ Евро титулу која је једини трофеј који у мушкој 3х3 кошарци недостаје Србији у репрезентативним витринама.

Мушкарци ће се налазити у групи А уз селекције Босне и Херцеговине и Шпаније са којима ће играти првог дана такмичења – у петак, 14. септембра и то против селекције Босне и Херцеговине од 16.00 сати по српском времену, па против Шпаније од 20.00 сати. У случају проласка у четвртфинале, противник ће доћи из групе Ц у којој се налазе екипе Румуније, Летоније и Мађарске.

Све мечеве на шампионату можете пратити на каналу Спорт Клуб ХД директно сва три дана такмичења, као и на стриму који се налази на званичном сајту ФИБА 3х3 Евро купа на адреси:

http://www.fiba.basketball/3x3europecup/2018

као и на званичном „ју тјуб“ каналу:

https://www.youtube.com/user/3x3planet