Шпанска Тарагона домаћин је Медитеранских игара на којима ће се као један од спортова наћи и 3х3 кошарка. Репрезентације до 23 године у женској и мушкој конкуренцији представљаће Србију на овом такмичењу, које ће се одржати од 27. до 29. јуна 2018. године.

Женска репрезентација отпутовала је у саставу: Инес Ћорда, Бојана Стевановић, Јулијана Војиновић и Ања Спасојевић. Девојке ће своје мечеве у групи играти другог дана такмичења и то против Турске у 11.00 сати, против Француске у 12.00 сати и последњи меч у групи против одговарајуће репрезентације Италије од 18.20 сати. У женској конкуренцији су екипе подељене у две групе, те ће се по завршетку такмичења у групи, 29.јуна, прве две екипе из сваке групе „укрштати“ у полуфиналу.

Репрезентативци у мушкој конкуренцији су: Марко Милаковић, Стефан Симић, Лука Стефановић и Никола Шућов. Мушка репрезентација ће такмичење почети првог дана турнира 27.јуна у 11.00 сати утакмицом против Андоре, да би већ од 12.00 сати играли против Македоније. Турнир у мушкој конкуренцији састоји се од четири групе, где ће по две првопласиране екипе из сваке групе 29. јуна наставити такмичење у четвртфиналу, а надамо се да ће обе наше екипе доћи истог дана и до самог финала.

Нашу 3х3 делегацију, поред поменутих играчица и играча, чине и Оливера Драгићевић Кривокапић – селектор женских репрезентација (која ће се екипи придужити у Тарагони јер је протеклог викенда водила сениорску женску репрезентацију до пласмана на 3х3 Еропско првенство на квалификационом турниру у Андори), али и ФИБА 3х3 судија Владимир Весковић.